שלום,
לפני כחודש עברתי למקום עבודה חדש.
בשלב החיפוש שקדם לכך עברתי שני ראיונות וקיבלתי הודעה שהתקבלתי.
מספר ימים לאחר מכן התברר לי שאני בהריון. כשבועיים אחר כך התחלתי לעבוד במקום החדש.
מסיבות רפואיות יש צורך להודיע במקום זה על הריון מיד עם תחילתו, מכיון שיש משימות מסוימות שאסור לעובדת בהריון לבצע (לא משהו שפוגע בעיקר העבודה). לכן כבר ביומי הראשון בעבודה הודעתי למנהל הבכיר הנוגע לכך שאני בהריון.
היום קיבלתי הודעה ממדור משאבי אנוש של החברה כי מאחר ולא הודעתי על ההריון עוד לפני שהתחלתי לעבוד, הם בודקים את האפשרות לפטר אותי.
חשוב לציין שהתקבלתי לעבודה לתקופה של שנה. אני כבר עובדת במקום כשלושה שבועות, במהלכם גם קיבלתי משכורת ממקום העבודה, אך מסיבות בירוקרטיות התלויות במקום העבודה אין בידי עדיין חוזה חתום.
אשמח לדעת האם מבחינה חוקית הם רשאים לפטר אותי? האם שייך לתבוע פיצויים על כך?
תודה רבה,
נועה
למרות העובדה כי הינך עובדת חדשה בחברה, הרי שאת שאלת פיטוריך באם הם כדין או לאו יש לבחון רק תוך כדי התנהלות משפטית.
לא בכדי ביה"ד לעבודה פסק לא אחת פיצויים אף לנשים שפוטרו לאחר חודש עבודה במקום ספיצפי והכל בשל העובדה שפוטרו בעקבות הריונן.
ממליצה לפנות לייעוץ משפטי.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אני חשבת שכר מוסמכת לגבי העניין שלך ,יש איסור גדול לפטר אותך ,וזה על רקע אפליה ,שווה לקחת עו:ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר