הסיפור קצת מורכב התחלתי לעבוד בחנות מחשבים ב-07/2009 ללא חוזה כתוב כטכנאי מחשבים, למרות הפצרותי לחוזה לא נכתב חוזה.תלושי שכר הוצאו לי החל מחודש 12/2009 ועד להיום. לאורך כל השנה החנות הלכה התרחבה והתפתחה והרבה בזכותי, התחלתי כטכנאי המשכתי כאיש מכירות וטכנאי ולאחר כחצי שנה מיום התחלת העבודה ניהלתי כבר את החנות עם כל המשתמע מכך (כלומר כולבויניק)כל זה ב-55-60 שעות עבודה בשבוע. השכר שסוכם עליו מלכתחילה היה נטו כאשר לא הוגדרו מטלות, תפקידים, או כל דבר אחר הסיכום היה בעל פה. לאורך כל התקופה חזרתי וביקשתי להקל עלי מבחינת עומס העבודה בקשותי לא נענו. לקראת סוף חודש אוגוסט 2010 נערכנו לעבור למקום חדש באותה עיר מקום גדול יותר ומרווח יותר הודעתי לבעל העסק שבתום המעבר אני עוזב וכך היה ב-30/09/2010 היה יום עבודתי האחרון בעסק. מעיון באתר אני מבין שבעל העסק היה מחויב לידע אותי לגבי תפקידי בעסק כמו כן להגדיר שעות עבודה ומנוחה,היה מחויב להוציא תלושי שכר מיום התחלת העבודה, ולהמציא לי תלוש בתום התקופה על ימי החופשה שמגיעים לי וימי הבראה.שאלתי היא כזאת האם ישנה עילה לתביעה על שעות העבודה הנוספות במרוצת חודשי העבודה שלי בעסק,או לחילופין פיצוי פיטורין ימי הבראה וחופש על תקופת העבודה.
אשמח למענה מהיר אני אובד עצות....
ראשית אכן, ניתן לתבוע בגין שעות נוספות שלא שולמו ועוד.
האם מסרת מכתב התפטרות למעסיק או שהדבר נעשה בע"פ?
עליך לפנות אל עו"ד המתמחה בדיני עבודה ולתבוע זכויותיך על פי דין.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
הדבר נעשה בע"פ כמו כל ההתנהלות, אני רוצה לפנות לעו"ד איך עושים את זה.
ראשית, הינך יכול לפנות אל משרדנו בכל עת ונשמח לאזור לך. כמו כן, בפורום זה נמצאים שלושה עו"ד מתמחים בדיני עבודה לעניינים כאלו.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר