אני עובדת בתאגיד מים, אבל הסטטוס שלי הוא של "עובדת עירייה מושאלת" לתאגיד. התאגיד הוקם ב-1996, והעובדים חתמו על הסכם השאלה ל-10 שנים. לאחר מו"מ ממושך בין הנהלת התאגיד לועד העובדים, נחתם ביניהם הסכם , שלא אושר ע"י הממונה על השכר במשרד האוצר. כעובדת עירייה אני יכולה לצאת לפנסיה מוקדמת. לפני 7 חודשים עברתי דירה בעקבות בעלי, למרחק של כ-100 ק"מ ממקום העבודה שלי.
השאלה שלי היא: האם אני יכולה להתפטר מהעבודה בגלל העברת מקום מגורים במרחק יותר מ-40 ק"מ, לקבל את הפיצויים לפי החוק ולאחר מכן לצאת לפנסיה מוקדמת מהעירייה? אני מקבלת משכורת מהתאגיד, אבל בפרוש הסטטוס שלי הוא של עובדת עירייה מושאלת.
על מנת לזכות בפיצויים בהתפטרות מזכה עליך להצדיק את המעבר כגון: נישואים ומעבר לעיר בן הזוג, מחלת בן זוג, מצב בריאותי, מעבר ליישוב ספר או חקלאי, מעבר לעיר אחרת מעל 40 ק"מ בשל עבודת בן הזוג בכוחות הבטחון ועוד.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה
שאלתי היתה אחרת: האם אני אקבל פיצויים לפי החוק בגלל סיבה מוצדקת, אוכל לקבל אחר כך גם פנסיה מוקדמת מהעירייה, או העובדה שהתפטרתי מהתאגיד לא תאפשר לי לצאת לפנסיה מוקדמת?
תודה, מלי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר