שלום, פוטרתי לאחר 11 חודשים ממקום עבודתי, לטענתם של מעסיקיי, סיבת פיטוריי היתה מחסור בתקנים. בהתחלה הייתי כעובדת זמנית, ל5 חודשים ולאחר סיום התקופה הזו האריכו את זמן עבודתי בחודש, כל סוף חודש אישרו את המשך העבודה, עד שפוטרתי, בחוזה שחתמתי מולם יש סעיף שאומר שעליהם להודיע לי 90 יום מראש במידה והם לא רוצים להאריך את זמן העבודה ההתחלתי [5 חודשים] ואם הם לא מודיעים, אני ממשיכה לעבוד 12 חודשים נוספים, אוטומטית. בנוסף הם לא היו מוכנים לשלוח לי מכתב המלצה וזאת רק אם אחתום על מסמך שאני מחוייבת לא לתבוע אותם, רק לחר שפוטרתי ושדרשתי את מכתב ההמלצה שהבטיחו לי עיינתי בחוזה, האם יש לי הזכות לתבוע אותם ולדרוש את הפיצויים שמגיעים לי? [בנוסף הם אף לא שילמו לי דמי הבראה]
אכן עפ"י טענותיך, יש לך עילת תביעה נגד מעסיקך - 1. פיצויי פיטורים לאור פיטוריך סמוך שנה, 2. יש לבדוק האם החוזה לתקופה קצובה ובמידה וכן אז שכר בגין כל התקופה ובמידה ולא שכר בגין ה - 90 ימים.
האם נערך לך שימוע טרם הפיטורים? במידה ולא אזי הנך יכולה אף לדרוש פיצויי בגיו פיטורים שלא כדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר