שלום רב,
אני מועסקת בחברה כמחליפה של עובדת שיצאה לחל"ד. זוהי משרתי השניה בחברה בתור מחליפה. עד היום (חודש אוקטובר) צברתי וותק של שנה (כיוון שלא נוצר הפרש של יותר משבועיים בין 2 המשרות).
אני צפויה לעבוד עד חודש דצמבר/ינואר כי אז היולדת תחזור מחופשת הלידה.
אני עובדת 5 ימים בשבוע (כך כולם עובדים בחברה) כ-5.5 שעות ביום (60% משרה).
כעת, אני באמצע חודש רביעי להריון.
אשמח לדעת מה הן הזכויות המגיעות לי? האם אני רשאית לנצל את 40 השעות שמוענקות לאישה בהריון לצורך בדיקות? האם יש קשר בין כמות השעות לאחוז המשרה שלי?
בנוסף, האם מקום העבודה יכול לפטר אותי? שכן אחרי חודש דצמבר החוזה שלי מסתיים...
האם מבחינה חוקית אני יכולה לדרוש שימצאו לי משרה לפחות עד ללידה (בחודש מרץ)?
כלומר-
האם בתום התקופה הקצובה (דצמבר שבה אני מסיימת את תפקידי כמחליפה) החברה חייבת להמשיך להעסיק אותי ולמצוא לי עבודה עד ללידה? או שמא אין הם חייבים לי דבר כיוון שמסתיים לו החוזה בניינו?
תודה מראש,
מורן.
על המעסיק לקבל אישור ממשרד התמ"ת טרם פיטוריך אפילו והינך מוגדרת עובדת מחליפה!!
כמה חובה מוחלטת לעובדת שכמותך שכן הינך עובדת קבועה בחברה.
נא פני לייעוץ משפטי טרם תנקטי בעמדה כלשהי, במעמדך כל צעד מומלץ שיהיה מלווה על ידי עו"ד המתמחה בזכויות נשים בהריון .
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים, נשים בהריון, שימוע בתמ"ת ועוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
כל זאת למרות שבחוזה שחתמתי בעת הקבלה לעבודה אני מציינת שם כי תקופת ההעסקה היא רק עד דצמבר?
האם במידה והמעסיק מקבל אישור ממשרד התמ"ת, אני נחשבת כמפוטרת ויכולה לדרוש פיצויי פיטורים?
אכן כן, מעסיקך צריך וראוי שיפנה טרם פיטוריך אל משרד התמ"ת.
עליך להבין, כי הליך התמ"ת אינו פשוט ומומלץ בחום להגיע מיוצגת להליך זה!
באשר לשאלתך בנוגע לפיצויים, הרי שבוודאי שמגיעים לך פיצויים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים, נשים בהריון, שימוע תמ"ת ועוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה רבה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר