שלום לכולם. יש לי שאלה.
עבדתי במשך תקופה של שנה וחמישה חודשים בחברה גדולה ומוכרת, והשבוע הודיעו לי שלא יוכלו לקבל את מערכת השעות שלי (אני מתחילה ללמוד), ולפיכך אין לי ברירה אלא לעזוב את מקום העבודה. מעבר לעובדה שהודיעו לי יומיים לפני המשמרת האחרונה שלי, גם אילצו אותי לשבת ולכתוב מכתב שמודיע שאני זו שפורשת עקב התחלת לימודים, שלא להגיד שממש הכתיבו לי מה לכתוב וגם לחתום על מכתב זה. הבנתי שלפיכך, מאחר ואני כביכול זו שעזבה, לא מגיעים לי פיצויים.
שתי שאלות -
-האם המכתב הזה חוקי אפילו אם אילצו אותי לכתוב אותו?
-האם מגיעים לי פיצויים במידה ואני זו שהתפטרה, או אלא רק במקרה בו פוטרתי?
אגב, חשוב לציין שמחודש יוני 2010 לא חידשו לי את החוזה, והודיעו לי על אי יכולת לעשות לי מערכת משמרות 3 ימים לפני המשמרת האחרונה שלי.
ראשית, עליך להוכיח כי אכן מעסיקך הוא זה שכפה עליך לרשום את המכתב (כגון שפה גבוה וכו').
במקרה של התפטרות על ידי עובדה בשל מערכת שעות, אין מדובר בהתפטרות מזכה בפיצויים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
מאחר וישנה עובדת נוספת, שעבדה בחברה כ11 חודשים והחליטה לעזוב עקב מערכת שעות שלא תואמת את שעות העבודה, אך קיבלה מכתב פיטורים מאחר והתעקשה על העניין, והיא אכן תקבל פיצויים. מסיבה זו הרגשתי מרומה. מעבר לכך שכששאלתי את המנהלת שלי בצורה ישירה מה קורה במידה ואתפטר ומה קורה במידה ואפוטר בנוגע לפיצויים, היא שיקרה לי חד וחלק ואמרה ש"בכל מקרה זה לא רלוונטי, כי פיצויים זה רק לכאלה שעבדו שנתיים ומעלה בחברה, ורק בהמלצה"... מה שכמובן לא נכון ולא חוקי בעליל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר