יש לי שתיי שאלות קשורות ולא קשורות:
1. אני בתחילת חודש תשיעי להריוני ומועסקת בחברה בעלת סניפים בכלרחבי הארץ.האם זה הגיוני ונחשב סביר שהבוס רוצה שאסע בשבוע הקרוב(חמישה ימים יום אחרי יום) מנתניה עדבאר שבע ואעביר שם הרצאות למתלמדים במשך שמונה שעות ביום? לדעתי, זה גםחורג מחוק אי עבודת שעותנוספות בהריון(עם הנסיעה וההדרכות זה 12 שעות עבודה)ובנוסף, זה לא הגיוני שאני במצבי לא אוכל לעשות זאת(אני יכולה ללדת בימים הקרובים אפילו).
אני ממש מרגישה כאילו מתנקלים לי עקבההריון והבוס והבוסית גם מסבירים לי שהריון זה לא מחלה ועד השנייה האחרונהאני יכולה לעשות הכלכמו כולם.
שבוע שעבר בכיתי במשרד מול כולם ואני מרגישהשנעשה לי אי צדק.
2. יש לי רכב חברה.הבוסים לא שוחחן איתי לגביי הישארותו או אי הישארותו אצלי והבנתי שאין חוק שמחייב אותו להשאיר לי אותו. אין לנו שוםסעיף שמתייחס לזה בחוזה, הדבר היחיד שאולי קרובלזה הואמילואים או חופש שלאנשים בחול שבמצב זה הרכב נשאר אצלם. מה אמור להיות התהליך אצלי והאםלעשות משהו או לא להגיד דבר?
אודה מאוד לעזרתכם.
על פי חוק, החל מחודש חמישי, חל איסור להעסיקך בשעות נוספות, והנך יכולה לסרב לנסיעות אלה.
בנושא רכב בחופשת לידה - שוב יש לבחון את נושא החוזה בינך לבין מעסיקך בנושא הרכב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר