שלום רב!
לאחרונה פוטרתי מחברת "טן" לאחר כשנה וחודשיים של עבודה עקב תדלוק שגוי. ההודעה על הפיטורים הגיעה ב21.10 פיטורים בפועל היו ב 22.10, בלי התרעה של הזמן הקבוע בחוק לפיטורים.
כמוכן, אני מחוייב לשלם נזק של 1380 שקל בערך לבעל הרכב.
2 עובדים אחרים אשר עשו תדלוק שגוי בחברה טופלו כל אחד בצורה שונה: אחד אשר עשה תדלוק שגוי, פוטר אך לא שילם נזק בסך 2000 שקל לערך, השניה שילמה את הנזק בסך 800 שקל בערך ונשארה לעבוד, כלומר ישנה אפליה בין עובדים.
לדעתי, ואני די בטוח בזה, לחברת "טן" יש ביטוח לאירועים כאלו כגון נזק לרכב של לקוח או ללקוח חס וחלילה, כיצד יכול להיות המצב שעובד שפוטר מחוייב לשלם נזק ללקוח?
כיצד יכול להיות שמודיעים לי על פיטורים ולמחרת אני מפוטר בפועל? בלי התראה של פרק הזמן הקבוע בחוק?
אשמח לכמה דעות/תשובות, מכיוון שיש בליבי על החברה ועל התנהלותה עם עובדיה.
בתודה מראש, יבגני קרפיבין.
יש ליתן בידך הודעה מוקדמת עפ"י דין. כמו כן, היה ראוי לערוך לך שימוע טרם הפיטורים.
באשר לתשלום עבור הסכומים שנגרמו לחברה כנזק שלך, אל תשלם.
בכל מקרה, פנה לייעוץ משפטי אישי בעניין הזה, פיטוריך לכאורה הינם פיטורים שלא כדין.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אני רק סטודנט, אני לי כסף להוצאות משפטיות מחד גיסא,
ומאידך אני לא רוצה להרמס על ידי חברה שמתנהגת שלא כחוק.
נערך לי שימוע ביום ההודעה על האירוע (21.10) כבר באותו
היום בוטלה לי המשמרת, למחרת החזרתי בגדים וחתמתי על סיום עבודה.
בחברה יש נוהל שאומר שמתדלק אשר עשה תדלוק שגוי מפוטר מיידית, האם זה משהו חוקי בכלל?
למי לפנות? אני לא רוצה להכנס לביורוקרטיה של שנה והוצאות ענק, כי פשוט אין לי, מצד שני 1335.88 שקל זה לא משהו שבא בקלות.
בתודה! איבגני קרפיבין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר