שלום וברכה
אני מועסק כשלשה חודשים בחברת שמירה, ונראה לי שהם חורגים מהחוק בכמה דברים, כדלקמן:
א. החתימו אותי (תחת לחץ) על טפסים שבחלקם היו מקומות ריקים, כך שהמעסיק מילא אותם לאחר חתימתי.
ב. לא משלמים שעות נוספות באופן פרטני, גם למי שעבד ראשון-חמישי 9 שעות כל יום ועבד יום שישי, וגם למי שעבד במוצ"ש (יש בתלוש סעיף "שעות נוספות" המעלה את השכר מ22 ל24 לשעה לכל שעות העבודה).
ג. גבו ממני תשלום על הביגוד והמטווחים.
ד. לפעמים העבודה מסתיימת בשעות שאין אוטובוס המגיע ליישוב בו אני גר (התחנה הקרובה ביותר היא במרחק של ק"מ אחד מהכניסה לישוב, ובסה"כ 2 ק"מ עד הבית שלי), וגם בימים אלו קיבלתי נסיעות לפי מחיר אוטובוס.
ה. לאחר תקרית מסוימת שקרתה במקום העבודה - הנהלת החנות אינה מוכנה שאעבוד שם. מחברת השמירה לא הודיעו לי על פיטורין (ואדרבא - קראו לי יום אחד למלאות מקום בחנות אחרת), אך בפועל כבר חודש שלא עבדתי.
האם ניתן על סמך התיאור דלעיל להוציא כסף מהחברה ע"י תביעה משפטית?
בתודה מראש
test test test test
ראשית, באם אכן עבדת משרה מלאה ניתן לתבוע בגין שעות נוספות. כמו כן, ניתן לדרוש השבה של סכומים שנוכו מהשכר בשל ביגוד וכו.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
האם תוכל לומר מה דעתך על שתי השאלות האחרונות?
(נסיעות כשאין אוטובוס, וחל"ת בכפייה)
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר