שלום רב
לאחר עבודה של 10 שנים, המעסיק לא שילם משכורת על חודש 09/2010 בתאריך 25/10/2010 - ל3 אנשים.
ב21/10 הוא הודיע שמפטר את 3 האנשים האלה ללא הודעה מראש.
ב25/10 הוא הודיע שהוא מפטר את האנשים האלה עקב שביתתם (כאשר הוא משך את הזמן ללא מכתב פיטורים וללא משכורת של 09/2010).
האם זה שהוא רוצה לפטר אותם בטענה של שביתה פוטר אותו חוקית מהפיצויים?
תודה רבה
ראשית, לא מובן לי מדוע המעסיק לא שילם שכר? והאם השביתה היתה מאורגנת?
לא ניתן לפטר ללא הודעה מוקדמת ושביתה אינה סיבה מצדקת לפיטורים שאינם כדין.
נא תשובותיך על מנת לתת לך ייעוץ הולם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המעסיק לא שילם שכר כי לטענתו אין לו כסף. השביתה הינה ספונטאנית לא מאורגנת מראש- עקב חוסר קבלת משכורת על חודש ספטמבר והמתנה לקבלת מכתב הפיטורים המובטח כל יום. השביתה הינה על ידי 3 אנשים שלא קיבלו משכורת של ספטמבר ושהוא הודיע להם ב21/10 שמפטר אותם ויביא למחרת מכתבי פיטורים ולמעשה לא הביא לא משכורת ולא פיטורים. השביתה החלה מ22/10.
השאלה האם אם המעסיק יטען שמפטר את העובדים עקב שביתה האם זה פוטר אותו מהפיצויים?.
מה לדעתך כדאי לעשות אם הוא לא יביא מכתב פיטורים ? האם אפשר לפנות ללשכת אבטלה ללא מכתב פיטורים?
יש לנו הקלטה שלו על כך שהוא מודיע על פיטורים- ההקלטה בנייד- האם ניתן לעשות איתה משהו (להפוך אותה לדף רשמי כתוב במוסד רשמי?) כדי להשתמש בה למשפט במידה ונגיע?
תודה רבה
ראשית לאור מה שתיארת הרי שאתם כלל לא שובתים אלא מפוטרים מיום ה- 21.10.10.
נא פנו שלושת העובדים יחד להמשך ייעוץ משפטי אישי בעניין הזה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
היום ב27/10 קיבלנו מכתבי פיטורין (אנו 3 עובדים).
במכתב מצוין שאני סירבתי לבצע הוראות של המעסיק ואף החזירו הזמנות עקב כך- זה קרה ב24/10 לאחר שהוא הודיע על פיטורין ב21/10 וגם לאחר שהוא טרם שילם משכורת על חודש ספטמבר.
בנוסף- הוא מסרב לתת פיצויים.
יש לי 2 שאלות בבקשה
1. האם מכתב פיטורים בו נאמר שהוא נאלץ לפטר אותי עקב אי ביצוע הוראות של המעסיק ושגרמתי נזק רב לחברה עקב כך- האם אני אהיה זכאית לדמי הבטלה מביטוח לאומי?
2. האם יש דרך לקבל פיצויים דרך ביטוח לאומי אם המעסיק מסרב לשלם פיצויים? אם כן- איך?
תודה רבה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר