שלום רב,
הכנסתי מגמלת עובד מדינה נמוכה משכר המינימום ולא מספיקה למחייתי ואני נאלצת לעבוד בנוסף לקצבתי שמקורה במערכת הביטחון, כלומר שפרישתי המוקדמת נבעה מחובת פרישה מוקדמת, ולא הייתה בחירתי. בתאום המס שערכתי, לאחר שמצאתי מקום עבודה, ציין מס הכנסה כי מעסיקי הנוכחי פטור מחובת הפקדה עבורי לגמלה. שאלתי מדוע פוגע מס הכנסה בזכאותי השווה לכול עובד אחר? ובכך גם יצר תופעה ששכרי לשעה יהיה נמוך מאחרים (שהרי הפקדה לגמל ע"י המעסיק היא תוספת עקיפה לשכר השעה) וגם קבע בכך שככול שאעבוד לא ישתפר מצבי הכלכלי לעת זיקנה, אם המעסיק פטור מחובת הפקדה לגמל עבורי, אזי לא יוקל לי בזיקנתי. מה הבסיס החוקי להפליה חמורה זו? אציין שאמנם אני בגיל פרישה, ע"פ מבחן הכנסות, אבל עדיין גם בגיל עבודה, רשאית אני לעבוד על פי חוק עוד שנים רבות. אנא דעתכם המשפטית על גישה תמוהה זו של מערכת המיסים.
אין צורך להגיב, פנייתי בטלה,עיון מחודש בהוראת מס הכנסה מעלה שטעיתי בהבנת הכתוב. הנה כי כן קובע מס הכנסה פטור ממס על חלק ההפרשות לגמל, ולא איסור הפרשה לגמל וכיוצא באלה.... מתנצלת על השאילתה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר