שלום רב,
פוטרתי מעבודתי שלא בצדק לפני מס' חודשים. עבדתי בזה המקום שנתיים. קיבלתי פיצויי פיטורין אולם נדמה לי שהחישוב שלפיו קיבלתי את הפיצויים אינו נכון וחוושב לרעתי, על כן מבקשת את סיועכם בלהבין מהו החישוב הנכון ומה אכן מגיע לי.
עבדתי באותו מקום במשמרות ערב ולילה בעיקר, לעיתים יום ולעיתים שבתות וחגים. בפיצויי הפיטורין חישבו אך ורק את החודש האחרון ושילמו לי פיצויים לשנה לפי סך ימי העבודה ששולמו לי על פי שעות עבודה רגילות בחודש האחרון. כלומר, לא החשיבו את ימי ושעות העבודה שעבדתי בלילות, בשבתות ובחגים כלל, אף לא חישוב לפי שעות רגילות באותם ימים ושעות עבודה. זאת אומרת שממש הורידו לי את אותם ימים ושעות כאילו לא עבדתי בכלל. לאחר בדיקה אישית שלי באתרים המסבירים על חוקי התשלומים לעובד ובעיקרם פיצויים הבנתי כי בעצם לעובד בשעות שונות, שעות יום, ערב לילה וכד', עובד במשמרות, יש לחשב את כל ימי ושעות העבודה ובכללם לילות, שבתות וחגים, על פי השכר המשולם לשעה רגילה, בממוצע של מס' חודשים אחרונים (?) ולפיכך לשלם את פיצויי הפיטורין. האם אני צודקת? האם תוכלו לכוון אותי במדוייק יותר כיצד אני אמורה לחשב את פיצויי הפיטורין המגיעים לי בעצם כעובדת במשמרות? תודה רבה מראש.
לעובד בשכר שעתי, החישוב הינו ממוצע של 12 משכורות אחרוונת (לא כולל שעות נוספות)
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שלום אורנה,
תודה רבה על תגובתך המהירה.
אולם לא זו היתה שאלתי. :-)
אנסה לשאול בקיצור ומדוייק יותר:
אני עבדתי באופן קבוע במשמרות ערב ולילה ומעט משמרות יום. למשמרות ערב ולילה התשלום היה שונה כמובן בתוספת האחוזים האמורים בחוק.
בחישוב פיצויי הפיטורין שלי חישבו רק את החודש האחרון והכלילו רק את ימי ושעות העבודה שעבדתי בשעות היום מבלי להתחשב במשמרות הערב והלילה כלל גם לא חישובן כשעות רגילות לשם פיצויי הפיטורין.
למיטב הבנתי את שעות הערב, הלילה, השבת והחג יש להכליל אולם לחשבן כשעות עבודה רגילות בחישוב לפיצויי פיטורין נכון?
שוב תודה. מיכל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר