שלום,
חתמתי על חוזה בו אני מתחייבת ל12 חודשי עבודה. בחוזה רשום "שמאחר ווהחברה משקיעה בעובד בהדרכות,לימודים והכשרה ארוכה שעלותה למעסיק הינה לפחות 2500 ש"ח מתחייב העובד לעבוד בחברה ל12 חודשים.במידה והעובד יעזוב לר על-פי הכללים, יחויב על-ידי החברה בסכום של 2500 ש"ח." אני עובדת בחברה חודשיים וחצי וברצוני לעזוב, לא עברתי שום הכשרה -עברתי התלמדות של 7 ימים, ולכן לפי ההיגיון איני אמורה לשלם קנס זה. בנוסף בחוזה רשום שאם יהיה ברצוני לסיים את עבודתי לפני 12 החודשים יהיה עלי לתת 14 ימים כהודעה מוקדמת. "התפטר העובד מעבודתו מבלי שיעבוד בפועל במלוא תקופת ההודעה המוקדמת בה היה חייב, יהיה העובד חייב לחברה סכום בגובה המשכורת עבור תקופת ההודעה המוקדמת בה לא עבד, והחברה תיהיה רשאית גם לנכות ו/או לקזז חוב זה גם מכל סכום שתהיה חייבת לעובד באותה עת, מכל מקור שהוא."
לפי החוק על כל חודש אני חייבת למעסיק יום עבודה. האם החוק עולה על החוזה או להפך. אני רוצה להתפטר ב10 לחודש(ביום בו אני מקבלת משכורת) ואז לתת לחברה 2 ימי עבודה כחוק - כך שאם יורידו לי את הקנס זה יהיה על סך 12 הימים הללו. האם אני באמת מחוייבת ל14 ימי הודעה מוקדמת ואם לא אתן אותם החברה תוכל לתבועה אותי על הימים האלה? אני לא יודעת מה לעשות?
בתודה רעות
אם הארכתם באופן הדדי את ימי ההודעה המוקדמת אז זה גובר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר