יש לי כמה סוגיות שאני מעוניינת לברר לגביהן. הראשונה: המעסיק שלי פיטר אותי מהיום להיום, בלי הודעה מראש, במעמד הפיטורין אמר לי שיינתן לי כסף על השבועיים שהם כביכול ההודעה מראש. בנתיים (חודשיים אחרי הפיטורין) שולמו לי רק יומיים ונראה שהמעסיק מנסה להתחמק מהתשלום. סוגייה שנייה: אני התקבלתי לעבודה כאשר הייתי בחודש השלישי להריוני. לא הודעתי על כך למעסיק מחשש שלא יקבל אותי לעבוד אצלו. כעבור חודש סיפרתי לו שאני בהריון ומאז היחסים ביננו התדרדרו. הוא לא דיבר איתי בכלל 5 חודשים, הייתי עובדת מ-9 בבוקר עד 9 בלילה ולפעמים עד 11 בלילה ואף אחד לא התחשב או עצר את הטירוף הזה ואילו אני מצידי חשתי כל הזמן שאני חייבת להוכיח את עצמי כי גם ככה "דפקתי" אותו בכך שלא הודעתי על הריוני. בנוסף שבועיים אחרי שהודעתי לו שאני בהריון הוא לקח אותי לשיחה והודיע לי שאני בכלל בתקופת התלמדות לכן הוא רוצה שנחתום חוזה חדש שבו אתחייב לא לתבוע אותו אם יפטר אותי בתום תקופת ההתלמדות. נראה לי שהוא חקר קצת את הנושא והשכיל להבין שלא כדאי לו לפטר אותי עכשיו אלה כשאחזור מחופשת הלידה וכך עשה. עבדתי בדיוק את התקופה שבה הוא מחוייב להעסיק אותי ולא יום יותר.
הוא פיטר אותי ואמר שישולמו לי פיצויים לפי החוק. כשבאתי לקחת את מכתב הפיטורין והצ'ק של השבועיים האחרונים, שכמו שציינתי הפך ליומיים אחרונים, גילית שאני לא זכאית לפיצויים. מסתבר שעבדתי במקום שנה ושבועיים (ברוטו). מתוך תקופה זו הייתי 3 חודשים בחופשת לידה ועוד חודש וחצי בחל"ת. לצערי הרב לא ידעתי שהחודש וחצי הללו לא מצטברים לתקופת הוותק שלי במקום העבודה. כך שפיצויים לא קיבלתי ואת השבועיים האחרונים מתעכבים או מסרבים לשלם לי. הייתי מעוניינת בייעוץ כלשהו, האם יש מה לעשות?
ברור שזה לא חוקי. עלייך לעמוד על זכויותייך. במקרה זה אמליץ לפנות לעו"ד לצורך מימוש זכיותייך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר