עבדתי במקום מסויים שנתיים ופוטרתי. קיבלתי פיצויי פיטורין ביחס לחודש העבודה האחרון ובחישוב אך ורק שעות העבודה הרגילות, כלומר שעות עבודתי ביום. רוב עבודתי התבצעה בשעות הערב והלילה - לפי דרישות המערכת.
כיצד מחושבים פיצויי פיטורין לעובד במשמרות ערב ולילה כאשר השעות משתנות. משמרות לילה עומדת על 7.5 שעות (ואז יכולות גם להתווסף שעות נוספות) משמרת לילה עומדת על 10.5 שעות (וגם כאן יכולות להתווסף שעות נוספות) ולעיתים רחוקות גם משמרות יום. התעריף למשמרות ערב ולילה משתנה על פי התעריף בחוק.
אני קיבלתי פיצויי פיטורין רק בעבור שעות עבודתי ביום ולפי חודש עבודה אחרון. כיצד אני אמורה לחשב את פיצויי הפיטורין? האם להכליל את שעות הערב והלילה (שהן רוב שעות עבודתי בעצם) בתעריף לשעה רגילה וכמה שעות במשמרת עלי לחשב?
תודה מראש. מיכל.
אודה על מענה מדוייק.
וכפי שציינתי בעבר, חישוב של 12 תלושים אחרונים לא כולל שעות נוספות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
האם שעות לילה, חג ושבת, הקבועות כמשמרת ויום עבודה במסגרת זו נחשבות כשעות נוספות שהרי התעריף עבורן הוא גבוה יותר או שמא נחשבות כשעות עבודה רגילות והאם בעצם אני אמורה לחשבן אך על פי שכר עבודה לשעה רגילה. זה מה שלא הבנתי בעצם וזו הסוגיה...:-)
מקווה שתוכלי לפרט יותר. המון תודה.
אין אני יכולה לאור העובדה כי אין אני רואה את תלושי השכר.
היה והנך עובדת במשמרת ערב, שהינה המשמרת היחידה ביום, אזי משמרת זו תחשב לצורכי חישוב פיצויי פיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר