עד לחודש פברואר 2010 הייתי מחוברת בבית לאינטרנט לצורכי עבודה על חשבון הבוס שלי. בחודש בפרואר הבוס שלי פיטר אותי ובואתו יום לקח ממני את המחשב + המודם שלו שהיו אצלי. בקשתי ממנו לנתק אותי מיידית מההתקשרות לספק ולתשתית כדי שאוכל להתחבר בעצמי לאינטרנט והסברתי לו שהוא צריך להחזיר את המודם לחנות בזק ממנה נלקח.
כיוון שאני לקוחה של בזק (קו טלפון) ואני מקבלת את החשבוניות שלי במייל אני לא קוראת את כל הסעיפים של החיוב לחשבון בזק ולכן רק בחודש ספטמבר 2010 התברר לי שמחודש בפרואר התחילו לגבות ממני את הכסף עבור החיבור לאינטרנט התקשרתי לברר את זה בבזק והתברר לי שהם קיבלו פקס לביטול אמצעי תשלום מהמעסיק שלי וכיוון שכך הם התחילו לחייב את ההוראת קבע שיש להם על שמי בתשלום התשתית לאינטרנט (כלומר הבוס שלי לא ביטל את השירות אלא את האמצעי תשלום וכמובן לא החזיר את המודם)
יש לציין ששלחתי מכתב לבוס שלי בתביעה שהוא ישלם את הנזק ויחזיר מיידית את המודם (כיוון שברגע שביקשתי את הפסקת השירות הם הסבירו לי שאם אני לא אחזיר את המודם אני אחויב בקנס של 100 ש"ח אבל המודם כמובן לא ברשותי).
הבוס שלי לא ענה לי למכתב וכשהתקשרתי אליו למשרד הוא ביקש מהמזכירה להגיד לי שאין לו מה להגיד לי.
עד לרגע זה המודם לא הוחזר לבזק.
האם יש לי עילה לתביעה כנגד המעביד לתשלום הנזק?
האם יש חוק התיישנות על תביעה כנגד המעביד? (הוא גם פיטר אותי ללא שימוע וגם לא הפריש לו לקופת גמל מהחודש הראשון והגעתי כבר עם קופה קיימת) ואני חושבת לצרף את כל התביעות ביחד.
ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי, על מנת לשלוח למעסיק מכתב דרישה בנושא החיבור לבזק.
כיום, חל איסור לפטר עובד/ת ללא הליך שימוע כדין, ואכן הנך יכולה להגיש תביעה לאור פיטוריך אשר נעשו שלא כדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
קודם כל תודה על התשובה המהירה.
שלחתי לו כבר מכתב בדרישה לתשלום והוא לא חזר אליי וכשחזרתי אליו הוא אמר למזכירה למסור לי שאין לו מה להגיד לי.
השאלה שלי אם הוא אכן מחויב בתשלום או שזה שלקח לי כל כך הרבה זמן לעלות על זה פועל לרעתי ואני מריכה לשאת בנזק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר