אהלן, אני עובד כמאבטח בחברת שמירה. שתי שאלות בפי:
1) נכנסתי לעבודה מטעם החברת שמירה במפעל כלשהו, שמעסיקים בו בעיקר מאבטחים שעברו קורס של שבועיים. אמרתי שאוכל לעשות את הקורס רק בסוף שנת הלימודים של השנה שעברה, ובחברת שמירה הסכימו והתחלתי לעבוד בתור בודק בטחוני בלי לעבור קורס ובלי לחתום על התחייבות כלשהי. בחוזה שלי עם חברת השמירה אני רשום כבודק בטחוני (לא כמבאטח שעושה קורס) כמו כן לא כתוב שום דבר על התחייבות מצידי לעבור קורס כלשהו, אך במידה ואני כן עובר הכשרה ומתפטר בתקופה של פחות מ-9 חודשים של עבודה בחברה, חברת השמירה רשאית לקחת את עלות ההכשרה שעברתי מכל סכום שהיא חייבת לי. בסוף שנת הלימודים הודעתי 4 ימים לפני הקורס שאני לא מתכוון לעשות אותו. עכשיו אומרים לי מחברת השמירה שבמידה והם יחוייבו על הקורס מטעם החברה שעושה את ההכשרות, הם יקחו ממני 2500 שקל, סכום שמשלם מי שעובר את הקורס ומתפטר אחרי פחות מ-9 חודשי עבודה (מי שעובר את הקורס מתחייב לעבוד 9 חודשים אחרי ההכשרה). האם זה חוקי? האם הם יכולים לקחת לי את הסכום הזה מהמשכורת? בחוזה שלי לא כתוב שום דבר על כמה ימים לפני יציאה לקורס אני צריך להודיע על ביטול.
2) לפי החוזה שלי כתוב שאני צריך לקבל 22 ש"ח בשעה כשכר יסוד.
בפועל אני מקבל 21.22 ש"ח לשעה, ובסנוסף אני מקבל פרמיה של 2.74 ש"ח על כל שעה שאני עובד, כך שזה יוצא כמעט 24 ש"ח בשעה. כעת טוענים בחברת השמירה שהם יכולים לקחת רטרואקטיבית את הכסף שקיבלתי מעל 22 ש"ח בשעה. האם הם יכולים לעשות זאת?
1. מכיוון שלא חתמת על דבר ואף לא התחייבת לגבי הקורס - החברה אינה יכולה לחייב אותך בתשלום.
2. לא - היא אינה יכולה לקזז סכום זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר