שלום.
הודעתי הבוקר למעסיקי שאני עם שפעת, והוא דרש ממני (בצעקות) שאעביר לו אישור רפואי -מיידי- מהרופא שאני אכן חולה (שנה וחצי במשרד בלי יום מחלה 1 וזה היחס. אבל זה כבר לפורום השכן...).
הבעיה שרופא המשפחה שלי לא מקבל היום, אני עם חום גבוה ולא בא לי להסתובב ולחפש רופא מחליף, אלא ללכת רק מחר לרופא המשפחה שלי.
שאלתי: האם כשאביא למעסיק הבעייתי שלי שתמיד מחפש איך לסדר את העובד בתלוש המשכורת, אישור מחלה נושא תאריך של מחר (כי רק מחר אלך לרופא), אשר תקף החל מיום קודם להוצאת האישור (היינו מהיום), המעסיק יכול להגיד לי: "לפי החוק אני מתחיל לחשב לך את דמי המחלה מיום הוצאת האישור, היינו מיום לאחר שהודעת על חופשת מחלה בפועל, כי אין לך אישור מאותו יום", וזאת אפילו שהאישור יתייחס לתקופה שמתחילה ביום שבו נעדרתי מהעבודה, גם אם הגעתי לרופא יום אחרי זה??
הנך יכול עד 3 ימים מיום מחלתך להעביר אישור מחלה. מעסיקך מחויב בתשלום מיום מחלתך הראשון, למרות שהיום הראשון אינו מזכה בתשלום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר