לפני כחודש פוטרתי ממקום עבודתי בשיחת הפיטורים הוסבר לי כי הסיבה שפוטרתי היא בגין היציאה לחופשה.
הגשתי בקשה לחופשה לפני כשמונה חודשים לצורך חופשה בארה"ב קיבלתי תשובה לאחר כחצי שנה של המתנה כי החופשה מאושרת (מדובר על חופשה של 3 שבועות) לאחר מספר ימים הודיע ה לי המנהלת שלי כי לא ניתן לאשר לי את כל החופש ואצטרך לקצרו החזרתי תשובה במכתב כי לא אוכל לקצר את החופש ואצטרך את כל החופש שביקשתי מלכתחילה לאחר כיומיים קיבלתי תשובה חזרה במכתב כי החופש מאושר על מנת לא לפגוע בצרכיי האישיים במכתב שקיבלתי חזרה צויין גם כי כאשר אחזור יתקיים דיום על היציאה לחופש כאשר חזרתי לארץ לא הרגשתי טוב וקיבלתי 3 ימי מחלה לאחר חופשת המחלה שבועיים מחזרתי לעבודה התקיים הדיון ששינה את שמו לשימוע ולאחר מכן נמסר לי כי מפטרים אותי בגין היציאה לחופשה.
השאלה שלי היא האם ניתן לפטר אותי על יציאה לחופשה שאושרה ולטעון כי אני מפר את נהלי המשמעת בחברה?
אציין רק כי מדובר ב2 עובדים שפוטרו אפילו שנכתב בלשון זכר.
ישנו חוסר תום לב בהתנהלות המעסיק, לאור העובדה כי חופשתך אושרה.
אך, היה והנך עובד במגזר הפרטי, ישנה די בעייתיות, לאור העובדה כי הפררוגטיבה של המעסיק לנהל את עסקו כרצונו, מלבד שלא יפגע בזכויות עובדיו, ולכן, הטענה אותה הציג הינה טענה שניתן לשוקלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר