שלום רב
עבדתי אצל מעסיק במשך 5 חודשים. בשכר שעתי. - משרה מלאה.
החל מחודש מאי 2010.
הוא מעולם לא חתם עמי על חוזה העסקה והדברים סוכמו בעל פה.
בחודש ספטמבר הוא לא שילם לי את החגים וערבי החג ולמרות שמקובל בחברה לשלם את חוה"מ הוא לא שילם אותם.
הוא נתן לי 150 ש"ח במזומן "מתנה לחג" - בערב ראש השנה.
באוקטובר ביקשתי העלאה בשכר.
במקום זה קיבלתי מכתב פיטורין שלא מצויין בו סיבת הפיטורין.
כששאלתי למה הוא מפטר אותי - האם הוא לא מרוצה - הוא אמר לא, הוא מרוצה אבל זכותו לפטר אותי.
בתלוש שהגיע הוא הוריד לי את מתנת החג כמקדמה.
כשביקשתי החזר של ימי החג, החג וחוה"מ הוא שילם לי את ימי החג אך לא השלים לי את ערבי החג ולא את ימי חוה"מ. במקום להוסיף זאת בתלוש של החודש הנוכחי הוא שינה את התלוש של החודש הקודם ונתן לי חדש. אך התלוש לא תואם את מה שקיבלתי באותו החודש.
גם את ימי החג הוא שילם 8 שעות ולא 9 שעות כמו שעבדתי כל יום.
יש לציין שהוא שילם לי שעות נוספות החל מ 9 שעות בכל חודש
מצד שני בתלוש בערך "נתונים נוספים" רשום כי שעות העבודה ליום הינם 8 ולא 9.
מאז הפיטורין הייתי שבועיים בבית ואז התחלתי לעבוד עם חברה שעובדת איתו ביחד אך השבועיים האלו גרמו לי להפסדים.
מה אני יכול לעשות?
1. האם זה חוקי לתקן תלוש? האם יכול להיות שהתלוש לא ישקף את המציאות? האם זה חוקי לקבל את התלוש באיחור משמעותי?
2. האם זה חוקי לתת מתנת חג ולקחת אותה ללא רשות מהשכר בחזרה?
3. אם במשך כל הזמן עבדתי 9 שעות, האם בתלוש הוא יכול לרשום 8 שעות? כשהוא בעצמו שילם לי שעות נוספות אחרי 9 שעות.
4. האם הוא יכול להתכחש לערבי חג וימי חוה"מ ?
5. בנוגע לתשלום נסיעות. האם דמי הנסיעות צריכים להיות מגולמים או שזה בסדר שיורד עליהם מס?
6. האם ניתן לתת הודעת פיטורין ללא סיבת פיטורין? האם מכתב הפיטורין יכול לצאת כשאינו חתום?
מודה לך מאוד על תשובותייך ומתנצלת על האורך.
יום נעים
לא חוקי להעביר תלושים פיקטביים ויש על כך קנס.
באשר ליתר השאלות פני לייעוץ מלא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר