(סליחה, קצת ארוך)
שלום רב! במשך שלושה חודשים אחרונים עבדתי בחנות ירקות ליד ביתי בתור קופאית וקצת עזרה בחנות. שעות העבודה שלי לא היו קבועות, ז"א זה נע בין 5 ל-13 שעות ביום(אבל תמיד מ-7 בבוקר). בחודשיים הראשונות השכר חישב רואה חשבון והוא שולם כולל שעות נוספות, בחודש השלישי בעל המקום פתאום החליט שהוא בעצמו
יחשב את השכר ולא חישב שעות נוספות. כאשר אמרתי לו שזה לא מקובל עלי, הוא ענה: "אצלנו לא משלמים שעות נוספות!"
(יש בידי את תדפיס השעות של חודש ספטמבר שעבורו הוא לא מוכן לשלם את השעות הנוספות).
אמרתי לו שבמקרה כזה אני לא מוכנה לעבוד שעות נוספות, הוא אמר בסדר ולמחרת פיטר אותי. מכתב פיטורין עוד לא קיבלתי.
בנוסף לזה השכר שולם תמיד באיחור, תלוש של חודש אוגוסט עד היום - 13.10.09, לא קיבלתי. הייתי עובדת ללא הפסקות גם בימים של הרבה שעות עבודה. ז"א, ללא אפשרות נורמלית לאכול, כי עבודה בקופה זו עבודה עם אנשים מולך ואין לך את האפשרות לאכול כמו שצריך. אחרי שיחה עם בעל המקום על הנושא, הוא אמר שיתן לי אפשרות לצאת להפסקת אוכל, בפועל זה קרה רק פעם אחת ואח"כ נמשך כרגיל.
אשמח לייעוץ שלכם בנושא.
אכן ארוך.
בקצרה: את זכאית לקבל שעות נוספות מעל 8 שעות עבודה וכמובן אם לא היתה לך הפסקה אז תשלום בגין העבודה.
כמו כן היה צריך להיערך לך שימוע לפני הפיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר