יש לי 3 שאלות לגבי עבודה במשמרות:
1. בחוזה שניתן לי כתוב שכל משמרת היא של 8 שעות ואחריה השעות הן שעות נוספות. בשבת משמרת היא של 9 שעות.האם כך החוק?
לעיתים אני עושה משמרת כפולה (על שעות המשמרת השניה אני מקבלת 125% לשעתיים ראשונות ו150% לשאר).
2. כאשר המשמרת הכפולה יוצאת שישי בוקר (שמשולם לפי יום רגיל) ושישי ערב שמשולם לפי תעריף שבת (150%) האם שעות המשמרת השניה יחשבו שעות שבת(150%) או שעות שבת נוספות (%175, 200%)
3. אם המשמרת הכפולה היא שבת בערב ולילה של מוצש, האם הכל יחושב לפי שעות שבת? איך יחושבו השעות הנוספות? (אם אני באה רק למשמרת מוצ"ש משולם לי לפי יום חול).
אשמח אם תענו לי בהקדם
תודה רבה
אנו משתדלים להשיב במהרה, לא תמיד מתאפשר. עימך הסליחה.
לשאלותיך - יום עבודה הינו בין 8:36 שעות לא כולל הפסקה, שתי שעות שלאחר מכן תשלום של 125% ולאחר מכן 150%.
יום שבת - על פי חוק יום שבת הינו יום מנוחה, ועל המעסיק לקבל אישור להעסקתך - היה ובידו אישור ההעסקה הינה כרגיל, ולא יותר מ - 8:36 שעות. אם הנך עובדת 7 ימים בשבוע - על שיום השבת הנך אמורה לקבל 200%.
בגין משמרות כפולות - החל מהשעה התשיעית 125% וכו'.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר