שלום,
אני מסיימת את 14 שבועות חופשת הלידה בעוד כשבועיים. לפני כשבוע, החברה בה אני עובדת הודיעה על קשיים כלכליים ועל פיטורי רוב (לא כל) העובדים.
הוצעה לי פשרה של תשלום על 60 יום מסיום 14 שבועות חופשת הלידה.
כמו כן, נאמר לי כי כדאי לי "לחתום" על ההצעה הזאת בהקדם כי יתכן והחברה תסגר ולא תוכל לשלם בעוד חודשיים...
שאלותי:
1. אם לא הודעתי כי אני מתכוונת לחזור אחרי 14 שבועות, האם יכולים לתת לי מכתב פיטורים (ותשלום לעוד 60 יום) מיום הסיום של 14 שבועות?
2. מה הסיכוי שהוועדה תאשר פיטורי אישה בחופשת לידה אם הפיטורים הם בגלל קשיים כלכליים?
3. האם יש סיכוי שאוותר על הסכם הפשרה ואפנה לוועדה והיא תחליט שמגיעים לי 60 יום+30 יום הודעה מראש (30 יום יותר ממה שמציעים לי כרגע), אבל החברה תסגר ולא יהיה מי שישלם לי? (ואצא קירחת מכאן ומכאן...)?
תודה מראש על העזרה!
על פי דין את זכאית ל 60 יום הגנה + 30 יום הדעה מוקדמת . בכל מקרה פיטוריך בתקופת ההגנה דורשים אישור הממונה על עבודת נשים.
באשר לסיכויי הגביה אין באפשרותי להכריע שכן לא ניתן לדעת האם אכן החברה תוכל לשלם לך, בכל מקרה חלה עליה חובה לשלם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר