שלום שמי רינת ועבדתי בחברה גדולה כ-4 שני (מ12.12.06- 18.11.10 ) פוטרתי עקב קיצוצים. כאשר במהלך ארבע השנים הללו נכנסתי להריון ע"י טיפולים (בידיעת המנהלת שלי )וילדתי והכל היה כשורה. מאוגוסט 2010 התחלתי שוב טיפולים וזרקתי מילה למנהלת שלי על כך. ב18.10 הודיעו לי על פיטוריי כאשר לי לא היה שמץ של מושג שטיפולי פוריות מהווים איזה שהיא חסינות כמובן שמעולם המנהלת שלי לא טרחה לומר לי זאת ורק כשבוע וחצי לפני טופס הטיולים גיליתי זאת כאשר חברה שלי אחרת פוטרה והחזירו אותה כי היא פעלה ישר ונתנה להם אישור לטיפולים.
מנהל האגף זה שניהל מולי את כל הפיטורין קיבל ממני אישור על הטיפולים מאוגוסט אך הוא אמר לי שלאחר בדיקה האישור כבר לא תקף כי הייתי צריכה להביא זאת בשלושה הימים הראשונים , האם הוא צודק ומה שנקרא שאכלתי אותה רק בגלל אי הימצאותי בחוק???. חשוב לי לציין שאני אחרי טיפול שוב וייתכן כי אני בהריון. בזמן טופס הטיולים 24.11 (חל עיכוב בגלל האישור שנתתי ) לא יכולתי לדעת סופית אם אני בהריון ורק עוד יומיים אוכל לדעת. אם אני בהריון זה מ1.11 האם גם בזה אכלתי אותה? האם ניתן לעשות משהו תודה רבה מראש רינת
המלצתי לך טרם סיום ההודעה המוקדמת לפנות לייעוץ מקצועי, על מנת למנוע את פיטוריך.
על פי חוק, חל איסור לפטר עובדת הנמצאת בטיפולי פוריות, ללא היתר הממונה על חוק עבודת נשים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
א. תודה רה על התשובה המהירה.
ב. כמו שציינתי כבר חתמתי על טופס טיוילים.
ההודעה המוקדמת בוצעה ב18.10 אז לא ידעתי בכלל מהן זכויותי כשבוע לפני החתימה על טופס טיולים הבאתי את האישור ולכן הם אמרו שזה מאוחר מידי כי הייתי צריכה להביא בשלושת הימים הראשונים של הודעה המוקדמת. האם עדיין יש לי מקום לערער על כך? למי ניתן לפנות? רשמת "ייעוץ מקצעוי" את יכולה להמליץ על מישהו ספיציפי תודה רבה
הנך יכולה לפנות אלי, פרטיי באתר.
היה עליהם להחזירך לעבודה עם הודעתך, ולא לפטרך, ובמיוחד לאור העובדה כי פיטוריך נעשו לאחר היוודע לם שהך בטיפולי פוריות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר