עבדתי במקום עבודתי כשנתיים וחצי במהלך הריוני היתי בהריון בסיכון גבוהה ובחלקו בשמירת בריון. ילדתי ויצאתי לחופשת לידה על פי חוק של 12 שבועות. שבתי לעבודה ולאחר 67 ימים קראו לי ל"שימוע" ופוטרתי במעמד השימוע מבלי להבין את טענותיי משמע השימוע היה כבר גזר דין. השימוע נעסה לכאורה כתוצא ממחלת ילד (התינוקת שלי לקתה בדלקת ריאות ונעדרי שבוע מהעבודה) ביום חזרתי לעבודה לאחר מחלת הילד קראו לי לשימו בהתראה של שעתתים מבלי לתת לי להערך לכך וכמו שציינתי פוטרתי במשפט השניה הראשונה של השימוע. אשמח לקבל פרטים האם העניין חוקי (טענת המעסיק לפיטורים התבססה בעיקר על העדרות בשל מחלת הילד ולטענתו ההעדרות מעל הנורמה המקובלת חשוב לי לציין כי מגיע לי ימי מחלת ילד שלא נוצלו עד תום. ומהרושם הככלי שקבלתי ותחושת בטן שלי שבדרך כלל לא טועה היתה שפשוט לא היה לי מקום לחזור אליו
עליי לציין, כי לאחרונה ניתן פס"ד הנותן בידי התובעת שפוטרה מיד בתום חופשת הלידה והתקופה הקבועה עפ"י דין, פיצויים בשל פיטורים שלא כדין. מה גם שהליך השימוע פסול והטעמים אף לפיטוריך הם טעמים פסולים.
נא פני להמשך ייעוץ משפטי בעניין זה פיטוריך הינם שלא כדין.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר