אני עובדת בחברת הייטק גדולה מזה חמש שנים. בשנת 2006 הודעתי למעסיק על טיפולי פריון שאני עוברת. לפני כשנה אימצתי תינוק לאחר שניסיונות הטיפולים לא הצליחו. כעת שוב אני בטיפולים לקראת ילדי השני.
הבנתי שיש הגנה בפני פיטורים למשך שנתיים (זה מה שנאמר לי עי כוח אדם בעבודה) רציתי לשאול האים לאור העובדה שמדובר בסידרה חדשה לצורך ילד שני אני עדיין מוגנת בפני פיטורים.
השאלה עולה משום שקבלתי מסר שלא מרוצים ואני צריכה להוכיח את ביצועי ולא אפוטר. ברצוני לציין שלפני כחודש רק חזרתי מחל"ת לאחר האימוץ. בבבכה.
לצערי תשובתי לא תספק אותך, ההגנה מפני פיטורים בטיפולי הפריה ינתנו או בילד הראשון או בילד השני ועל כן מכיוון שכבר עברת מסכת טיפולים אחת, לכאורה אינך זכאית להגנה עפ"י החוק.
אולם, מדובר בשאלה משפטית ראויה, שכן ניתן לטעון שכאשר אימצת ילד בעצם הפסקת את הליך טיפולי ההפרייה ולכל הפחות יש לתת לך הגנה בזמן שנותר בין ההפסקה להתחלת הטיפולים החדשה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר