החברה בה אני עובדת מבקשת לפטר אותי במהלך חופשת הלידה וזאת עקב פיטורים של רוב עובדי החברה, מחסור בכסף ואפשרות סגירה כללית.
הציעו לי לקבל חודשים במקום שלושה שמגיעים לי כחוק לאחר חופשת הלידה (בטענה שזה מה שהבנק אישר). בחוזה יש לי חודש הסתגלות.
הפניה לממונה תעשה לאחר שאחתום על מסמך שבו בין היתר אני מסכימה לקבל חודשיים. לאחר אישור הממונה (מקסימום חודשים) ובתוך 14 יום ישולם הכסף.
ההחלטה שלי להסכים לעיסקה כזו נבעה מההבנה כי הסיכון שלא אקבל כלום או לחילופין שיקח לי הרבה זמן לראות את הכסף (בגלל סגירת חברה, בנק שלקח את כל הכסף,פשיטת רגל...) חמור יותר מלקבל רק חודשיים מהשלושה. זאת בהנחה שהכסף ישולם מידית ובעיקר כי הטענה היתה שאין הרבה כסף ואין לדעת מה יהיה אם נחכה לממונה להכריע – אם לא אחתום על חודשים הם טענו כי יגישו בקשה לשלם חודש אחד בלבד.
לאחר ההבנה כי התשלום הוא בכל מקרה לאחר החלטת הממונה , יתכן שעדיף לא להסכים להסכם של חודשיים בלבד.
שאלותי הן:
מה השיקולים של שר הת"מת להתחשב בחברה שרוצה לפטר אישה בחופשת לידה והאם יש סיכוי שהוא יאשר חודש במקום שלושה?
האם רכב טלפון ומחשב אמורים להישאר אצלי במהלך חופשת הלידה? ולאחריה במהלך חודש הסתגלות והחודשיים של הפיצוי?
האם הפרשת סוציאליות מופרשות במהלך חופשת הלידה? ולאחריה במהלך חודש הסתגלות והחודשיים של הפיצוי?
האם ימי חופש ודמי הבראה ניתנים במהלך חופשת הלידה? ולאחריה במהלך חודש הסתגלות והחודשיים של הפיצוי? איך מחשבים דמי הבראה?
,בתודה מראש,
אם השיקולים הנם עניינייים ולא נובעים משיקולים פסולים ואין אפשרות העסקה אחרת, בד"כ משרד התמ"ת יאשר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר