אני בחודש השביעי להריון וקיבלתי מהרופאה שלי ימי מחלה לתקופה רצופה של כשלושה שבועות. האם מקום העבודה יכול להפחית את כל הימים הללו או שיש להוריד את שישי-שבת? סה"כ זה יוצא 25 ימים וללא שישי-שבת = 19.
תודה
במהלך שבעת החודשים הללו נעדרתי כעשרים שעות לצורך בדיקות רפואיות. האם על מקום העבודה לשלם לי בעבור שעות אלה גם אם אין לי אישור מרופא? יש את טופס תוצאות הבדיקה כמובן של בדיקות אולטרה סאונד וכדומה, האם את זה עליי להעביר למקום העבודה
חוק עבודת נשים מעניק לעובדת בהריון אשר עובדת שבוע של חמישה ימים את הזכות להיעדר מעבודתה 40 שעות לשם בדיקות רפואיות הקשורות בהריון. החוק מחייב את העובדת להביא אישור רפואי בגין בדיקות אלו שאם לא רשאי המעביד לא לשלם על שעות אלו. בעידן התורים הממוחשבים לא תהייה בעיה לשחזר אישורים על ביצועם של הבדיקות ולספק אותם למעביד. כל זה בתנאי שהנך עובדת 5 ימים בשבוע שכן אם פחות מזה אינך זכאית ל- 40 שעות אלו.
בתוך סעיף 2 הזכות לדמי מחלה
סעיף קטן (ב) (1) לגבי עובד במשכורת חודשית - תהא תקופת המחלה כל ימי מחלתו, לרבות ימי מנוחה שבועית וחגים;
עובד בשכר יומי/שעתי אין מחשבים ימי מנוחה שבועית וחגים.
השאלה באיזה מעמד את? ולפי זה תמצאי התשובה לעיל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר