אני התפטרתי ממקום עבודתי לאחר כ32 חודשים של עבודה ללא תשלום שכר מינימום, ללא החזרי נסיעות, ללא תשלום על התלמדות, ללא תשלום על זמן המתנה לעלייה למשמרת, ללא תשלום על הדרכות, ובנוסף לכל זה נוכו 18% מהטיפים שקיבלתי בכרטיס אשראי של הלקוח בתואנה שצריך לשלם מע"מ, וביטוח לאומי.
לאחר בירור במספר מקומות העוסקים בנושא רגיש זה ראיתי כי קיים צורך ברישום מסודר של שעות עבודה ותאריכים על מנת לתבוע את המעסיק.
במסעדה בה עבדתי אכן התבצע רישום כזה- אולם לא התבצע תיוק של המסמכים והם שימשו רק לחישוב "השלמות" בסוף החודש (מלצר שלא הגיע לשכר מינימום מהטיפים המסעדה השלימה לו את החסר) .
היקף העבודה שלי היה 3-4 משמרות בשבוע, בסדר גודל של כ100 שעות בחודש, לא כולל זמן "סטנד ביי" וזמן המתנה לעלייה למשמרת במסעדה.
השאלה שלי היא- האם למרות שלא רשמתי במדוייק את שעות העבודה שלי יש לי "קייס" לתביעה?
בתודה- אורן.
אכן תחום המלצרות הוא פרוץ בעניין זה. באם אכן מעסיקך מנהל רישום שכזה עליו למסור בידך לאחר דרישה את מלוא הרישום.
בכל מקרה, עליך לאסוף כמה שיותר רישומים אמיתיים שלך ו/או תצהירים מפי מלצרים אחרים בגין שיטת העבודה במקום ושעות העבודה.
את התביעה באם אין לך נתונים מדוייקים תערוך משוערך וכך גם תטען בכתב התביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר