בבדיקה שערכתי בתלוש המשכורת שלי התברר שנפדו לי ימיי חופשה באפן שיטתי ללא ידעתי או אישורי.האם עליי לפנות לבית הדין לעבודה?יש לציין שהמעביד אמר לי שהדבר חוקי ואף הציע להחזיר לי את הימים אם אחזיר לו את תמורתם
בעיקרון לא ניתן לצבור ימ חופשה למעלה משנה, אלא אם המעסיק נתן הסכמתו לכך, ולכן במידה והמעסיק פדה ימי חופשה בתשלום אזי הדבר אכן חוקי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
בפס"ד אברהם מרחיב בבית הדין הארצי לעבודה נאמר כך:
"נוהג, לפיו עובד "פודה" את זכות חופשתו השנתית בתוך תקופת העבודה להבדיל מסיום תקופת העבודה הוא פסול ומנוגד לחוק חופשה שנתית תשי"א-1951 ולתכליתו. מעביד המשלם לעובד "פדיון חופשה" בתוך תקופת העבודה, במקום להעניק אותה לו בעין, גם בהסכמת העובד ואפילו על פי דרישתו, עלול להסתכן בתשלום כפול. "
האם כתבת את תשובתך למרות מה שנקבע בפס"ד זה? כי אני הבנתי מפסק הדין, שהמעביד יכול היה לאלץ אותי לצאת לחופשה, אך לא לפדות לי חופשה מבלי שאהיה בפועל בחופש.
אודה אם תביע דעתך בעניין...
בפועל כאשר מגיעים לבית הדין, מעסיקים טוענים כי ביקשנו ודרשנו מאותה עובדת לצאת לחופשה שנתית בכפייה אך לא עשתה כך, כנגד טענה זו קשה להוכיח אחרת ולכן הפרקטיקה הינה, שמעסיק צריך לתת הסכמתו בכתב אם ניתן, לעניין צבירת ימי חופשה ואם לא, מעסיק יפדה את ימי החופשה, אני לא מכיר בית דין או פסיקה של בית דין שמעסיק חוייב בתשלום כפול מהסיבה כי פדה ימי חופשה בתשלום, וזאת בניגוד לאמור בפס"ד הדין. בשורה התחתונה הפרקטיקה שבשטח היא זו שקובעת, ולכן כנגד טיעונים שלא ניתן להוכיחם בית הדין ייטה לכיוון המעסיק במקרה שלך. במקרה של צבירת ימי חופשה רצוי כי הסכמתו של המעסיק יינתן בכתב.
שיהיה בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר