שלום,
אני הייתי חולה 8 ימים מיום ראשון עד ראשון. ימי שישי ושבת הם לא ימי עבודה לכן מהעבודה נעדרתי רק 6 ימים.
בתלוש שלי הורידו לי 8 ימים 100% והחזירו לי רק 5 ימים 75% כי לפי החוק מהיום הרביעי זה 75%. לי זה לא ברור איך אפשר להוריד 100% מימים שאני לא עובדת בהם בכלל (שישבת) ולהחזיר לי 75%. חשבת השכר אמרה שהחישוב הוא קלנדרי אבל זה לא נשמע לי הגיוני להוריד 100% על ימים שאני גם ככה לא עובדת בהם ולהחזיר לי 75% מהם???
תודה
עפ"י חוק באם היית חולה 8 ימים שבהם כלולים שישי שבת אזי ימים אלא נספרים כימי מחלה, מכיוון שאינך עובדת בימים אילו וימים אלו אינם נשחשבים ימי עבודה, אזי המעסיק שלך נהג נהוג בזה שקיבלת 5 ימי עבודה בשיעור של 75%.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
לא ברור לי למה התכוונת במשפט "אזי המעסיק שלך נהג נהוג"?
האם החישוב נכון, להוריד לי ימים שאני לא עובדת בהם בשיעור של 100% ולהחזיר לי אותם בשיעור של 75%?
מעסיקך נהג כשורה, דמי מחלה מקבלים בשיעור של 75% מהשכר של 100% כהגדרתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
זה ידוע שדמי מחלה מקבלים בשיעור של 75% מהיום הרביעי . אבל האם זה נכון לפי החוק להוריד לי ימים שהם בעצם שישי שבת-ימים שאני לא עובדת בהם 100% ולהחזיר לי אותם ב-75%?
הורדת ימי מחלה כאשר התחלת ביום עבודה וסיימת ביום עבודה ובאמצע היו ימי שישי שבת, והורידו לך ימי מחלה בגינן, נכון לעשות ואף חוקי. ולגבי שאלתך הכספי גם זה נכון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר