אני יועץ הנדסי עצמאי ולפני כ-3 שנים חתמתי הסכם העסקה עם חברה שמספקת שרותי יעוץ הנדסי. ההסכם קובע שאין ולא יהיו יחסי עובד -מעביד ביני לבין החברה .החברה לא התחייבה לספק לי עבודה כלשהי , וקובע רק שאם וכאשר לחברה יהיו הכנסות בגין עבודות שאבצע מטעמה, יהיה עלי להפריש לחברה 20% מהתקבולים שיתקבלו ע"י החברה בגין עבודתי. במהלך כ-9 חודשים מחתימת ההסכם ביצעתי שתי עבודות בהיקף כולל של כ- 180 שעות ל-2 מעסיקים שונים. ב-8/2008 הפנתה אותי החברה למעסיק לעבוד באתר שלו מבלי שהוגדרו היקף העבודה ומשכה. תוך זמן קצר השתלבתי באופן אינטגרלי בעבודת החברה המעסיקה בפועל, והעבודה הפכה למשרה קבועה בתפקיד ניהולי בהיקף 60% משרה, ובה אני עובד עד היום באופן רציף ללא הפסקה אף של יום אחד. המעסיק המשיך לשלם את התמורה לעבודתי לחברה, אשר העבירה לי כנגד חשבוניות 80% מהתמורה. החברה לא מעורבת כלל בעבודתי ואין לה מושג מה אני בכלל עושה אצל המעסיק בפועל. תפקידה של החברה לגבי מעסיק זה הוא של חברת השמה ,למעט העובדה שאני משלם לה "דמי השמה" של 20 % לחודש, ללא תאריך סיום.. ברצוני לסיים את החוזה עם החברה,ושאלותי:
1.האם אני נחשב לעובד המעסיק בפועל לפי החוק החדש?
2. האם סעיף בחוזה שלי עם החברה, בו נאסר עלי לעבוד במשך 24 בחודש ממועד סיום החוזה ,בפרויקטים\ אתרים שנשחלתי אליהם מטעם החברה תקף?
אודה על הבהרת הסוגיה
אין ביכולת הפורום להשיב על שאלתך באופן חד משמעי.
נקבעו מבחנים בפסיקה, וכאן המקרה בו עליך לפנות לייעוץ פרטני לגבי השאלה האם מתקיימים יחסי עובד ומעביד ואם לאו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה לעו"ד שמריהו על תשובתך, אך לא התייחסת לשאלתי השניה-החשובה יותר מבחינתי- לשאלה האם יש לחברה עילה לתבוע אותי על הפרת חוזה על שאני ממשיך לעבוד אצל המעסיק בפועל שלא באמצעותה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר