בס"ד
בשנה וחצי האחרונות עבדתי כמזכירה במשרד רואי חשבון. רוב עבודתי היתה מול אחד מהשותפים במשרד. לפני כ-8 חודשים היה פיצול במשרד ואותו שותף עזב כשאני בחודש שישי להריון. השותף שנשאר במשרד אמר לי שהוא משאיר אותי לעבוד בתנאי שלאחר הלידה אסכים שלא לחזור לעבוד (לא היה הסכם בכתב). לאחר כ-4 חודשים ילדתי, וכעת, משנסתיימה חופשת הלידה שלי, ביקשתי לסיים יחסי עובד-מעביד ולקבל פיצויים עבור כל תקופת עבודתי. להפתעתי, נתקלתי בסירוב בתואנה שעשו עימי "חסד" שהשאירו אותי בעבודה, ולא מגיעים לי פיצויים כלל. לאחר דין ודברים, הסכימו לתת לי פיצויים עבור שנה בלבד, כלומר עד אותו תאריך בו עזב השותף מולו עבדתי, בטענה שמאז שעזב, הגעתי אומנם למשרד אך לא היתה לי עבודה (לא נכון בעליל).
בשיחה הבוקר עם המעסיק בה הבהרתי שאינני מעוניינת לוותר על הפיצויים המלאים שמגיעים לי כחוק, הוא דרש שאגיש בקשה בכתב והוא ידון בכך עם שאר השותפים ו"אולי ניפגש בבית דין לעבודה", לפי החלטתם.
שאלתי מה מגיע לי כרגע עפ"י חוק, ומה הצעדים הדרושים שאוכל לנקוט בהם ע"מ לקבל את מה שמגיע לי?
בתודה מראש.
לא ברור לי מהיכן מעסיקך שואב את הנתונים שהוא מעביר לך.
באפשרותך עד 9 חודשים לאחר הלידה להתפטר בדין מפוטרת על כל הזכויות המלאות שלך.
הוותק הינו הוותק מהיום בו התחלת את העסקתך בחברה ועד ליום בו את מתפטרת (בצבירת הזמן בו היית בחופשת לידה).
יש לי שאלה, האם פנית למעסיקך בכתב על ההתפטרות שלך? באם כן, שלחי לא התראה טרם נקיטת הליכים בגין התפטרות מזכה.
באם לא שלחת לו את ההודעה על ההתפטרות בכתב נא פני לייעוץ משפטי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר