שלום רב!
אני בחודש השמיני להריוני, מזה כחודש מעוניינים לפטר אותי ממקום עבודתי - על לא עוול בכפי. מקום העבודה מחכה לאישור ממשרד התמ"ת. יש לציין כי הטענות נגדי שקריות והן מתבססות על שני טיעונים - האחד שהייתי בחופשת מחלת ילד וביקשתי מחברה שתמלא את עבורי את שלושת הימים האחרונים של דו"ח נוכחות אוקטובר עבורי (שתמלא כימי מחלה) - ביקשתי כיוון שלא יכולתי להגיע לעבודה, כי בני חלה ובעלי שהה מחוץ לעיר. דבר זה מעולם לא נאמר כלא חוקי, בפרט שהמנהלת אמרה במפורש בישיבת צוות לכל העובדים כי זה לא תקין, אך אם מישהו אחר מילא עבורינו - היא לא ראתה ולא שמעה. יש בידי מכתב החתום ע"י שישה אנשי צוות כי הדברים נאמרו. דבר נוסף, הורגלתי לשיטת עבודה כזו כי מידי פעם גם רכזת התכנית היתה ממלאת דו"חות ואף פעם לא חל על כך איסור.
הטענה השניה היא כי איני מתפקדת בעקבות העדרויות (ח.מחלה מאושרות).
יש לציין כי זומנתי לשימוע יום לאחר שקיבלתי את המכתב מטעם ההנהלה, עפ"י חוקי מקום עבודתי יש לומר לעובד כי הוא מפוטר ואם הוא אינו מסכים לכך - רק אז נערכת שיחת שימוע.
אשמח לקבל מכם ייעוץ מה עליי לעשות מאחר ואני בטוחה כי ההנהלה מחפשת כל דרך אפשרית לפטר אותי -ואין זה חוקי לפטר אותי על סמך הטיעונים נגדי. את חברתי לעבודה פיטרו - (שתינו אימהות צעירות שילדנו בהפרש של מס' שבועות וכנראה שלא מעוניינים בסטטוס כזה במקום העבודה שלי).
מה עליי לעשות? האם משרד התמ"ת מזמן גם אותי לשימוע לפניי קבלת החלטות?
אודה לכם אם תחזרו אליי בהקדם.
בברכה,
דקלה.
אכן התמ"ת מבקש את תגובתך לבקשה לקבלת היתר.
ממליצה לך לפנות לעו"ד, על מנת להעלות את טיעוניך כנגד הבקשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר