התחלתי לעבוד בחברת "תקשוב" ממש לא מזמן. בהתחלה שלחו אותי לעשות קורס מסויים עבור תפקיד כלשהוא. לאחר כמה ימים החלטתי שאני לא מעוניינת בתפקיד והועברתי לקורס אחר בן שבוע וחצי שהחברה מעבירה. עכשיו כשאני לקראת סיום הקורס אני חושבת שאני לא מתאימה לעבודה זו ואני רוצה לעזוב את המקום. לפני תחילת הקורס החתימו אותי על חוזה שבו נאמר שבמקרה התפטרות שלי אני לא זכאית לתשלום על תקופת ההכשרה, ורק אם היו מפטרים אותי הייתי מקבלת תשלום. האם זה חוקי לא לשלם לי על ההכשרה בגלל שהתפטרתי ולא פוטרתי? ואם לא חוקי אז האם החוזה ימנע ממני את זכויותיי לקבל את התשלום?
קנס עבוד הכשרה.
על הכשרה יש לשלם. מאידך יש לשמור על זכויות המעביד כאשר עובדים יעברו את ההכשרה וילכו לעבוד במקום אחר.
לכן אם יש קנס יציאה סביר זה מקובל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
קודם כל לא ענית במדוייק אם על ההכשרה יש לשלם גם במקרה של התפטרות ולא רק במקרה של פיטורים.
ושנית כל, הקורס הוא של שבוע וחצי, ובחוזה הכללי יש גם התחייבות לשנת עבודה אחרת על העובד חל קנס של 1000 שקל. אז האם קנס יציאה כזה שבעצם גדול יותר מכל השכר שאני אמורה לקבל על הקורס נקרא סביר? האם זה גם בכלל חוקי לחייב לשנת עבודה ולתת קנס במקרה של עזיבה לפני הזמן?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר