שלום רב
רציתי לדעת האם חלה עלי חובת תשלום פיצויי פיטורין לעובדת שעבדה אצלי במשק בית ושפיטרתי כמה ימים לפני תום 11 חודשי עבודה.
תודה
במידה והפיטורים בוצעו על מנת להתחמק מתשלום פיצויי פיטורים - אזי כן, חלה עליך החובה בתשלומם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
הפיטורין נעשו בשל חוסר שביעות רצון רבה לאורך זמן בו חיפשתי מחליפה ובעיקר בשל כך שהעובדת הודיעה לי חד צדדית על הורדה של 25% מימי העבודה שלה לכל זמן החופש הגדול ועל חופשה של שבוע בלי לקבל את הסכמתי. חס וחלילה לא לשם התחמקות מתשלום.... אודה על תשובתך
ממליצה לך לכתוב לעובדת מכתב ובו להעלות על הכתב את הסיבות לפיטורים. כדי למנוע טענות עתידיות מצידה. בעיקרון, את גם מחויבת לערוך לה שימוע בטרם הפיטורים וליידע אותך בדבר הסיבות לפיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
על פי שהנך מתארת, העובדת היא זו שבעצם הודיעה לך על שינוי חד-צדדי בתנאי עבודתה, ואף יישמה אותם בפועל מבלי לקבל את הסכמתך.
אכן, הנך יכולה לפטרה בגין סיבות אלה. ממליצה לך לערוך לעובדת שימוע טרם פיטוריה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה על התשובה. לצערי לא הייתי מודעת לחידוש הזה בחוק בנוגע לשימוע ולא עשיתי כן.האם אני חשופה לסכנה כלשהיא?
אותה עובדת יכולה לתבוע פיצוי בגין אי פיטורים כדין, קרי ללא עריכת שימוע.
אך היות, ועל פי תיאוריך, היא זו בעצם אשר שינתה את תנאי עבודתה ללא הסכמתך, אזי תביעתה תוגש בחוסר תום לב, אם בכלל תתבע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר