שלום,
אני עובדת קרוב ל- 6 שנים במקום עבודתי. לפני כשבועיים פוטרתי ונמסר לי מכתב פיטורין והודעה מוקדמת של 30 יום מראש. כעת רוצה המעביד שאנצל את ימי החופשה שנותרו לי (אותם התכוונתי לפדות עם תום התקופה). האם הוא יכול להכריח אותי לצאת לחופשה ולנצל את ימי החופשה שצברתי עד כה, בתקופת ההודעה המוקדמת ?
ימי חופשה לא יבואו במקום ימי ההודעה המוקדמת. באם המעסיק חפץ כי לא תגיעי למקום העבודה עליו לשאת בעלויות ואף לפדות את מכסת ימי החופשה המגיעים לך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
ראשית תודה רבה על התשובה המהירה. סליחה שאני מקשה אבל נאמר לי שאם קיבלתי הודעה מוקדמת מעל 14 יום (ואני קיבלתי 30) אז המעביד כן יכול להכריח אותי לנצל את ימי החופשה שנותרו לי - האם אתה מכיר דבר כזה בחוק ? ושוב תודה, ענבר
לא ברור לי מהיכן שאבו את המקור לעניין זה. לאור תקופת העסקתך מגיע לך הודעה מוקדמת של 30 ימים! אלא אם כן את עובדת משמרות שעבדה במכסת השעות שלה פחות ממשרה מלאה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר