שלום לכולם,
אני סטודנט אשר עובד במסעדה באיזור הדרום החל ממרץ 2009. ביני לבין המנהל (המשמש גם כבעלים של המקום) נוצרה הבנה בעל-פה שאני משובץ למשמרות על פי בחירתי ועל פי רצוני,, שכן הנני סטודנט ומועסק בעוד עבודה נוספת במקביל. לפני כחודש ביקשתי לעבוד 2 משמרות בסופ"ש בלבד (שישי בבוקר ושבת בבוקר) והסכמתי לעבוד רק בשישי בבוקר ושבת בערב. משלא הסכמתי לעניין, הודיע לי המנהל בהודעת SMS כי באותו סופ"ש אהיה בחופש. שבוע לאחר מכן ביקשתי לעבוד ביום שישי בבוקר בלבד והדבר הוסכם על ידו. הגעתי למשמרת כרגיל, באיחור של כרבע שעה עליו קיבלתי עונש מסויים, ובנוסף החליט אחראי המשמרת "להעביר" שולחן שהיה צריך להיות שלי למלצר אחר. לאחר הגעת הבעלים למסעדה בשעות אחר הצהריים דיברתי איתו והבהרתי לו שאני לא מתכוון לעשות את העונש אשר הוטל עליי משום שהעונש לא מידתי שכן נענשתי גם בלקיחת שולחן - זוהי פגיעה כספית בי שכן אני עובד על טיפים בלבד ללא שום משכורת בסיסית. הבעלים איים עליי שאם לא אסכים לבצע את העונש, הוא "ימשיך את אותה הדרך איתי", כלשונו וייתן לי שוב "חופש". יש לציין שוב שהנני סטודנט והעבודה בסופי שבוע חיונית מאוד בשבילי, שכן אין לי ימים אחרים לעבוד בהם. לאחר וויכוח עימו הוא החליט לשחרר אותי בשעה 16:00 (במקום בשעה 18:00) והודיע לי שאני בחופש גם בשבוע הבא, אף על פי שנתתי לו 2 משמרות כרצונו. ביקשתי ממנו בעל פה שאם הוא מסרב לשבץ אותי במשמרות שיתן לי מכתב פיטורים והוא סרב ואמר שהוא ישבץ אותי בעוד שבועיים למשמרת. יש לציין שאני מסיים השבוע סמסטר ומתחיל את תקופת הבחינות כך שלא יתאפשר לי לעבוד באופן סדיר בחודש הקרוב.
מה עליי לעשות? מהם הזכויות שלי בנושא?
תודה רבה.
היה ולא תשובץ, הנך יכול להתפטר כדין מפוטר, אך לעומת זאת, עליך להתאים גם את עצמך למערכת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר