שלום,
חזרתי מחופשת לידה והתחלף הבוס הישיר שלי (ומי שעבד לצידי כעת נהיה הבוס).
בזמן שהייתי בחופשת לידה גוייסה עובדת נוספת למחלקה ועם חזרתי נודע לי שהיא מרוויחה 50% יותר ממני ושכל שאר התנאים הסוציאליים שלה טובים משלי.
טרם חלפו 60 ימים מאז חזרתי, עלה בי החשש שהבוס החדש רוצה לפטר אותי, היות ואני לא גוייסתי על ידו.
בניסיון לגשש האם באמת תוך 60 ימים תופל הסכין מעל ראשי, ניגשתי לבקש כי ישפרו את תנאי העבודה שלי. נתקלתי בסרוב.
במקביל, שמתי לב שהבוס כמעט ולא מעביר לי עבודה, כמעט ולא מתקשר איתי, ולמעשה אני יותר ויותר חוששת שאינו הוגן עימי, שלא מאפשר לי באמת לשוב ולהשתלב בעבודה אלא שמטרתו היא פשוט לפטר אותי בתום 60 הימים.
כמובן שזה יגרום לי לבעיות רבות באשר להתחייבויות שנכנסתי אליהן עם מסגרת לתינוק, ובכלל, מדובר בצעד משפיל, במיוחד בתור עובדת מעולה, שמעולם לא קיבלה הערה מקצועית אחת, ואני יודעת שהעבודה שלי טובה, ומי שעובד איתי מרוצה ממני.
אני יודעת שיש פסיקה חדשה שקובעת שמטרת ה-60 ימים היא לאפשר לעובדת להשתלב מחדש במקום העבודה, ולא רק כדי למנוע מהמעסיק לפטר אותה ישר עם חזרתה.
שתי שאלות:
1. ברור שאין בכוונתו לאפשר לי להשתלב חזרה לעבודה, והחשש שלי שהוא עומד לפטר אותי. מה אני יכולה לעשות?
2. במידה ולא אפוטר- מה אני יכולה לעשות בקשר לתנאי העבודה השונים מאוד ביני לבין העובדת הנוספת? אנחנו באותו וותק מקצועי ואני במקום העבודה שנתיים יותר ממנה. האם ניתן לטעון לאפלייה?
תודה!!
ראשית לאחר ה- 60 ימים יש לך ימי הודעה מוקדמת של 30 ימים.
הליך הפיטורים צריך להיות מלווה בשימוע טרם פיטורים. שם ממליצה להקליט את ההליך ולטעון על כל טענותיך.
בכל מקרה, אין מדובר בהרעת תנאים פאר אקסלנס, אך ניתן להכנס לוויכוח משפטי בעניין המעמדות בינך ובין העובדת השניה.
האם היא מרוויחה יותר ממך? צריך לבדוק את מכלול הדברים על מנת ליתן בידך סיוע משפטי ראוי.
ממליצה לפנות לייעוץ אישי בעניין זה!
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר