היי, אני עובד בהוט מזה מספר חודשים והחלטתי שהעבודה לא מתאימה לי מסיבות אישיות.
קורס ההכשרה שעברתי בחברה ארך כ-3.5 שבועות שבו היו תכנים שמשרתים רק את מי שעובד בחברה (בעיקר מערכות ייעודיות). קנס העזיבה עומד על 2100 שקלים ובשיחה עם מנהל המוקד הוסבר לי שאין לי מנוס מהקנס וכי אם אני רוצה לעזוב אני צריך למלא טופס התפטרות.(לא רשמתי ולא חתמתי) בחוזה רשום שבמידה ובתוך 12 חודשים אני מתפטר או שמפטרים אותי בגלל "עבירת משמעת חמורה" יכולים לגבות ממני את החוב מהמשכורת הבאה(המשכורת עומדת על 1000 ש"ח בערך). כרגע החלטתי פשוט "להעלם". שאלותי הן: א. האם מותר בכלל לקנוס על קורס ייעודי לעובד בחברה שלא ישרת אותי בשום מקום אחר. אם כן, האם 2100 שקלים הוא סכום סביר. ב. האם ללא מתן הודעה מפורשת שלי על העזיבה יכולה החברה להחליט בכל זאת לגבות ממני את הסכום מהמשכורת או לחילופין להגיש נגדי תביעה. תודה לעוזרים!
הקנס שמוטל עליך אמור להיות מידתי לקורס שעברת.
אכן, ניתן לקנוס אותך בגין עלות הקנס, אך יש לבדוק מדוע הנך מבקש להתפטר והאם עלות הקורס אותו עברת הינה בסכום שציינת.
והעלמות לא פותרת בעיות אלא מחמירה אותן!!!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר