שלום רב,
אני עובדת בנק לא קבועה (בת 27). בשנה הבאה הוותק שלי בבנק יהיה 4 שנים ולפי כללי הבנק, בתום 4 שנים או שנותנים קביעות ומשאירים את העובד או שמפטרים אותו. כמו כן, בדיוק בתאריך בו אני אהיה 4 שנים בבנק, נגמר התוקף של חוזה שנתי אותו מעריכים כל שנה לעובד לא קבוע, כמוני.
השאלה שלי: אם אני אהיה בהריון או בחופשת לידה בתאריך שתם חוזה שנתי ובאותו תאריך אני גם מגיעה ל- 4 שנים בבנק (תקופה בא אמורים להחליט על מתן/אי-מתן קביעות) , האם הבנק יכול לפטר אותי ולא לתת לי קביעות?
תודה רבה על תשובתך!
הבנק, היה ותהיי בהריון (בהצלחה!), יהיה מחויב בקבלת היתר לפיטוריך מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אני לא כ"כ מבינה את ניסוח התשובה: "מחויב בקבלת היתר לפיטוריך"
למה הכוונה? כן יוכלו לפטר אותי או לא?
והאם העובדה שזאת תהיה תקופה שנגמר חוזה/ מחליטים על קביעות עדיין תמנע מלפטר אותי עקב היותי בהריון?
תודה.
היה וסיום החוזה השנתי, תהיי בהריון ויבקשו לסיים את העסקתך, אזי על המעסיק קרי הבנק לפנות לקבלת היתר לפיטוריך מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר