עבדתי כתקופה של 10 חודשים דרך חברת כוח אדם. במשכורת האחרונה לא קוזזו לי ימי החופש (הייתי במינוס של 14 ימי חופש) ושולמה לי משכורת פר הימים שעבדתי. לא הבחנתי בטעות וחשבתי שבזה הסתיימו ענייני עם החברה. לאחר כחודש החברה שלחה לי תלוש שכר כמו שהיא תמיד הייתה שולחת אך הפעם הוא היה בחובה ודרשה שאשלם להם את כספי ימי החופש שאני חייבת להם. כאשר שאלתי את נציגת החברה שהייתה אשת הקשר שלי למה הם לא קיזזו את ימי החופש מהמשכורת האחרונה היא טענה שהחברה לא יכלה לעשות זאת באותו הזמן. עכשיו נשלח אלי מכתב רשמי מהחברה עם דרישה של הכסף ובו נכתב שזה קרה עקב טעות. מדובר פה בסכום של כ-2000 ש"ח. מיותר לציין שהכסף הזה כבר נוצל לתשלומי מחייה רגילים. אני מעוניינת לדעת 2 דברים בבקשה:
1. מה מחיר הטעות? האם אני צריכה לשלם על הטעות או התנהלות לא אחראית שהחברה עשתה? אם הייתי יודעת, לא הייתי משתמשת בכסף.
2. אני מבינה שזו אחריותי לעקוב אחרי ימי החופש שלי אבל איפה נכנסת אחריות החברה לידע את העובד שלה שהוא נמצא במינוס ימי עבודה. לי לא נאמר שום דבר ע"י החברה במהלך כל תקופת העסקתי.
אשמח לעזרתכם בעניין.
שלום רב,
מאחר וניכר שהיתה כאן טעות ממליצה לפנות אל החברה ולנהל מו"מ על פריסת תשלומים מירבית להשבת הכסף.
העובדה שהיתה טעות בחישוב אינה מהווה פטור עבורך מהחזר כסף שאינך זכאית לו כדין.
צר לי,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר