מעסיקי לא שילם לי פיצויים מסיבות שונות ומשונות במשך 4חודשים.כשביקשתי ממנו(טען שלא ידע מהסיפור אלא רק עובדיו)וביקשתי שישלם לי גם בעד ההלנה הוא אמר לי שאשכח מזה וביכולתי ללכת למשפט. לתשלום הפיצויים שאמור היה הוא אף רצה ממני שוב את טופס 101 חתום בטענה שאיבדו אותו (חתמתי פעמיים בעבר ופקססתי). אינני רוצה לחתום שוב. האם זה יכול לפגוע בי? האם כדאי שאחתום בינתיים בפעם השלישית?ומה כדאי לעשות לגבי ההלנה? כיצד אוכל לפנות למשרד העבודה אולי? (אינני מעוניינת להגיש כרגע ממש תביעה). בקיצור כיצד עלי לפעול..לא ידעתי מה לעשות ועכשיו חיכיתי חודש ימים! תודה רבה!
שלום רב,
ניכר שמעסיקך נוהג בניגוד לחוק עובדה העשויה לזכות אותך בפיצויי הלנה אם וכאשר תחליטי להגיש תביעה כנגדו בביה"ד לעבודה.
ממליצה להתחיל בפניה בכתב לתאר את השתלשלות העניינים ולדגיש את הפגיעה בזכויותיך והעובדה שמועד התשלום חלף עובדה המזכה אותך בתשלום פיצויי הלנה.
ככל שהמעסיק יערים קשיים ויסרב לשלם לך הפיצויים ממליצה לא לוותר ולפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ משפטי וייצוג במידת הצורך.
לא ברורה לי דרישת מעסיקך לחתום על טופס 101 עליו היית אמורה לחתום בתחילת עבודתך ובאמצעות טופס זה מדווח המעסיק על העסקתך לרשויות.
צרפי למכתבך אותו תמסרי במסירה אישית או בדואר רשום בצירוף אישור מסירה טופס 101 חתום על מנת לא להערים קשיים מיותרים.
מאחלת לך שתקבלי את שמגיע לך בהקדם.
בברכה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה רבה לך על תשובתך. מעסיקי לשעבר טען בפעם האחרונה שדיברתי איתו, כמלפני חודש, כי הוא אכן רוצה ומעוניין לשלם לי את הפיצויים (אך לא מתכוון בשום פנים ואופן לשלם לי הלנת פיצויים) אך בכל מקרה "אין לו את טופס "161 (מתנצלת על הטעות - אינני יודעת את מס' הטופס אך כותרתו "הודעת עובד עקב פרישה מעבודה") - את טופס זה פקססתי למעסיק פעמיים לפחות ומנהלת החשבונות כל פעם שלחה לי טופס חדש עם תאריך חדש לחתימה בטענה שלא הגיע..). האם על טופס זה לחתום שוב?אם אני חותמת עם תאריך קרוב יותר אין זה יכול לפעןל כנגדי?המון תודה שוב!!!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר