שלום עד לא מזמן עבדתי במאבטח, לאחר תרגיל ביטחוני שנכשלתי בו הוחלט להשהות אותי משיבוץ עד לבירור עם האחראי עליי.
לאחר 7 ימים! היה לי בירור עם האחראי עליי שהחליט שצריך עוד בירור עם המנהל.
הבירור עם המנהל נעשה רק לאחרי 5 ימים (סה"כ 12 יום מרגע ההשהייה שאיני עובד).
בברור אמרו לי שיחזירו לי תשובה בערב, לאחר אין ספור טלפונים למזכירה של המנהל היא ענתה לי ואמרה שהיא תחזיר לי תשובה יום למחרת, עמדתי על שלי וביקשתי תשובה היום כי אני כשבועיים כבר לא עובד, היא אמרה שהיא תברר וכאשר חזרה אליי אמרה שלפי מה שהאחראית שלי הבינה מהשיחה שהתנהלה בין המנהל לבין הקב"ט אני לא ממשיך בעבודתי במקום(כאמור היא לא אמרה שפוטרתי סופית) היא ביקשה שאני יתקשר יום למחרת והיא תחתים את המנהל על מכתב הפיטורים.
התקשרתי יום למחרת 4 פעמים ופשוט לא ענו לי ולא חזרו אליי.
מאז אני לא עובד במקום וכבר עברו 4 שבועות מאז ואף אחד לא יצר איתי קשר.
עבדתי במקום 6 חודשים ולפי מה שאני מבין אני אמור לקבל פיצויים כי פוטרתי ללא התראה של שבועיים.
השאלה שלי האם כל התהליך שקרה חוקי?
והאם המעסיק יכול לרשום על מכתב הפיטורים את התאריך של אותו יום שהוא מביא לי אותו ולא את התאריך המקורי שפוטרתי (בשיחת הטאלפון לפני שבועיים)?
דרוש מהם בכתב הן מכתב פיטורים והן שכר בגין כל התקופה בה היית מושעה מהעבודה.
הנך זכאי ל - 6 ימי הודעה מוקדמת ולא לשבועיים, והנך זכאי לשחרור הכספים שהצטברו בקרנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
לפי מה שהבנתי ממך אני אמור לקבל שכר על כל התקופה שבא הייתי מושהה מעבודה עד קבלת מכתב הפיטורים (להזכרך הייתי מושהה 12 יום והפיטורים היו כביכול בטלפון ולא תשובה סופית מהמנהל ובכתב)
והאם הבנתי נכון?
והשאלה השניה היא האם הם יכולים לרשום במכתב פיטורים את התאריך של אותו יום שמגישים לי אותו או הם חייבים לרשום את התאריך של השיחה הטלפונית?
האם יש כאן פרצה בחוק שהם יכולים להשתמש בה נגדי?
*המעסיק אינו יוצא איתי קשר כבר שבועיים מאז אותה שיחת טלפון.
האם לחכות לתשובה מהם או לפנות בעצמי?
אשמח לקבל תשובה
תודה.
אכן, כפי שציינתי קודם, הנך זכאי לשכר עבודה בימים בהם הושעת בעבודה. שנית כתוב להם מכתב ודרוש לקבל הסבר מהו מעמדך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר