אני עובדת בחברה קטנה מזה זמן רב 12 שנים , במשרה טובה עם הכנסה טובה ואופציות במשך התקופה הזו עלה שכרי באופן משמעותי - כך שיש משמעות מהותית לגבי פיצויי הפיטורין שלי
לאחרונה ניקנתה החברה ע"י חברה אחרת והועברתי לתפקיד זוטר ביחס למה שהייתי כמט כן חלה ירידה משמעותית מאוד בשכר. בחוזה החדש צויין שאכן הרעה בתנאים למרות שבפועל יש הרעה.
שאלתי:
אני יכולה להתפטר כעת ולקבל את המגיע ע"פ חוק- אך השאלה אם אני נישארת בחברה למס' חודשים ורק אח"כ מתפטרת האם מגיעים לי פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים למרות שאני חתומה שאין הרעה - וכאמור תלושי השכר והמציאות מראים אחרת.
כעת פיצויי הפיטורין שעומדים לרשותי הינם ע"פמה שניצבר לי ולא ע"פ המשכורות האחרונות וזה יוצא משמעותית נמוך יותר .תודה
כמו כן באם זו הרעה כמה זמן עומד לרשותי לפני שאחליט אם לתבוע או לאו תוך כדי עבודתי שם.
ממליצה לך לא להמתין זמן רב, אלא לאחר חודש מקסימום להתריע על ההרעה בתנאי העבודה והיה ולא יוחזרו זכויותיך כבעבר תתפטרי תוך כדי זכאות למלוא פיצויי הפיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
לצערי לאור העובדה, כי חתמת על השינויים בשכר אינך יכולה לטעון כעת להרעת תנאים.
באם לא חתמת על החוזה החדש עדיין, תתפטרי ותדרשי את זכויותיך בהסתמך על המשכורות הישנות יותר
בכל מקרה מומלץ לפנות לייעוץ אישי ראוי שכן יש לבדוק את מכלול הנסיבות כולל בדיקת תלושי השכר.
דמרי, בן-שחר מרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר