ערב טוב,
שאלתי לגבי סעיף 9 א בחוק נשים עובדות.
אני בהריון ושכרי מובנה מיעדי פוליסות+שעות עבודה בפועל(אני מוגדרת משרה מלאה)
שאלתי היא :האם הבוס שלי יכול לשנות לי את יעדי המכירה(אין סעיף על כך בחוזה האישי) ששינוי זה יביא לכך שאקבל פחות כסף מהעמלות.
חשוב לציין כי אני ממשיכה למכור את אותם המוצרים רק בתנאי סף גבוהים יותר?
האם מחויב לתת לי הגנה על שכר העמלות במידה והחליט כן לשנות את היעדים לכול הצוות?
הוסיף דבר נוסף היה והלך לרופא תעסוקתי להוריד שעות עבודה יוכל אז להגיד הבוס שלי כי עקב הורדה בשעות העבודה שלי כך גם התפוקה שלי ירדה?ואז לא יהיה מחויב לתת לי הגנה?
חשוב לציין כי אני חלק מצוות שמידי שנה כן מתנים היעדי מכירה.
אשמח לדעת איך אשת מכירות מוגנת מבחינת סעיף זה?
לפי סעיף זה ..פגיעה ברכיב השכר המשולם לעובדת או לעובד בהתאם לתפוקת עבודתם ובלבד שהפגיעה בתפוקתם של העובדת או העובד לא נגרמה מסיבות התלויות במעביד.
לילה טוב,
סעיף 9א לחוק עבודת נשים קובע איסור על מעביד לפגוע בהיקף המשרה או בהכנסה של עובדת בתקופה שבה ניתנת לה הגנה מפני פיטורים על פי חוק, אלא בהיתר מאת שר התמ"ת.
בנקרה ואת עובדת במקום העבודה מזה שנה, חל איסור מוחלט לפגוע בהיקף משרתך.
על המעביד לפנות לממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת לצורך קבלת היתר להקטנת משרתך.
ללא קבלת היתר כאמור ועד לקבלתו על המעביד להמשיך ולהעסיק אותך בהיקף משרתך הרגיל.
בנסיבות שלך הפגיעה בתפוקה שלך קשורה קשר ישיר למעסיק ואינה קשורה בך ולפיכך פגיעה ברכיב השכר המשולם לך לתפוקת עבודתך מנוגדת להוראות החוק ויש כאמור לבקש היתר לכך.
בברכה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר