התחלתי לעבוד ב 6/2000 תאריך הלידה שלי הוא 1.4.39
האם מגיע לי פיצויים במידה ואני פורשת,למרות שהתחלתי את עבודתי אחרי מלאות לי 60 שנה
החוק מ-2008 חייב את המעביד להפריש קופת גמל האם החוק הזה כולל גם אותי מבחינת הגיל
תודה מראש
פיצויים משתלמים למי שעבד שנה לפחות במקום העבודה, משכורת לכל שנה ו"בעובד עונתי" שתי עונות בשתי שנים רצופות( "עונה"- שלושה חודשים רצופים בשנה שבהם עבד לפחות 60 יום) אצל מעביד אחד או במקום עבודה אחד ופוטר.
במידה וחתמת על הסכם עבודה לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, כי אז ישולם מה שהצטבר בקרן הפנסיה בתוספת פיצויים בין שהתפטרת ובין שפוטרת.
אין חובה על מעביד להפריש לקופת גמל ו/או לקרן השתלמות אלא אם הוסכם על כך מראש הסכם העבודה.
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
ערב טוב,
דינו של עובד-גמלאי הנו כדין כל עובד אחר באותו מקום עבודה, לרבות כל הזכויות והחובות הנובעות מכך. ההגבלה היחידה הקיימת (עפ"י חוק הביטוח הלאומי) נוגעת לגובה השכר שיקבל העובד-גמלאי ממעבידו, באם הוא מקבל קצבת זקנה מהמוסד לביטוח לאומי ואינו מעוניין שקצבת הזקנה שלו תפגע.
בעניין פיצויי פיטורים, לפי הפסיקה אינך זכאית לפיצויים מחמת גיל בלבד וככל שישנן סיבות אחרות המצדיקות מתן פיצויי פיטורים אזי תהיי זכאית לפיצויים אלו.
את זכאית להפרשות לפנסיה במידה ואינך מקבלת פנסיה כיום. מעסיק שמעסיק עובד לאחר גיל פרישה פטור מהפרשות לפנסיה רק אם אותו עובד מקבל קצבה.
בברכה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר