ב1.8.10 התחלתי לעבוד בחברה מסוימת וחתמתי איתם על חוזה עד לתאריך 15.7.11. להלן ציטוט קטעים רלוונטיים מהחוזה:
"במסגרת עבודתו מתחייב למשרה בהיקף של ____ ימים בשבוע בין השעות 14:00-21:00 בתנאים הבאים:
ישיבות ופגישות מקצועיות סמינרים וכלליות יהוו חלק מתוך הגדרת התפקיד של העובד גם אם הם מחוץ לשעות העבודה המוגדרות בחוזה זה ולא יחשבו כשעות נוספות לצורך חישוב השכר.
...
א. תנאים סוציאליים (פנסיה וקרן השתלמות) כמקובל בחברה."
כמו כן סוכמה איתי משכורת גלובלית של 5000 ש"ח ובמידה ואני עוזבת לפני תאריך תום חוזה אני צריכה לשלם קנס של 4000 ש"ח שהוא היה שכר ההכשרה בחודש וחצי הראשון.
לצערי, ב2.2.11 הודיעו לי על פיטורי שבמכתב נרשם שסיום עבודתי ייכנס לתוקף החל מה8.2.11.
להלן שאלותי:
1. למרות שבחוזה נרשם קרן השתלמות, ששאלתי אותם לאחר כחודשיים עבודה לגבי זה נאמר לי שזה לא מקובל בחברה ולכן לא משלמים. האם אני יכולה לתבוע אותם על דבר כזה?
2. האם זה חוקי שישיבות וסמינרים אינם נכללים כחלק מחישוב שעות העבודה?
3. בפועל במהלך עבודתי יצא שהוטל עלי עומס עבודה גדול אשר חייב אותי לעבוד מעבר לשעות המוגדרות בחוזה וכמובן מבלי שישלמו לי עליהן. דבר שבעיניי גבל בניצול. האם אפשר לתבוע על כך למרות שאין לי רישום של אותן שעות?
4. האם זה חוקי להטיל קנס על עובד במידה והוא מפר את החוזה ומתפטר לפי הזמן?
5. אם פוטרתי לאחר כחצי שנה האם מגיע לי פיצויי פיטורין?
6. פוטרתי בדיוק לאחר כחצי שנה כך שאני מקבלת את הרושם שהם בדיוק פיטרו אותי במועד זה כדי לא להפריש לי לפנסיה? האם זה חוקי?
אני מאוד אודה לעזרכתם ותשובותיכם הכנות אפילו אם יתברר שכל העוול שנעשה לי הוא חוקי. לפחות בעתיד אני אדע ממה להזהר.
תודה מראש
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר