שלום,
אני ובעלי עובדים באותו מקום עבודה, כרגע אני בחופשת לידה. שנינו רוצים להתפטר מהמקום ,בעלי לטובת גידול הילד ואני לטובת המשך לימודים. השאלה שלי האם בשביל שבעלי יקבל את הפיצויים עלי לחזור לעבודה? כי לפי החוק בשביל שהבעל יקבל פיצויים על האישה להיות מועסקת חצי שנה ברציפות לפני מועד ההתפטרות של הבעל.והמעסיק שלנו דורש שאני אחזור לעבוד על מנת שבעלי יקבל את הפיצויים.
ערב טוב,
עובד המתפטר לרגל טיפול בילדו יהיה זכאי לפיצויי פיטורים בהתקיים אחד מן התנאים הקבועים בחוק.
אחד התנאים הינם שבת זוגו של העובד הועסקה כעובדת במשך ששה חודשים רצופים לפחות לפני יום התפטרותו. לעניין זה נקבע, כי גם תקופת הפסקה בעבודה שבה נמשכים יחסי עובד מעביד תחשב כתקופת עבודה.
הזכות להתפטר לרגל טיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים מוקנית לאחד מבני הזוג בלבד, כלומר אם שני ההורים מתפטרים בשל הטיפול בילד, רק אחד משניהם יהיה זכאי לפיצויי פיטורים.
גידול קל ובהצלחה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
מודה על התשובה, כלומר שנינו בכל זאת יכולים להתפטר ולהחליט מי יהיה זכאי לפיצויים,נכון?.פשוט המעסיק אינו מסכים לשלם דמי פיצויים אם אני לא חוזרת לעבודה. מה ניתן לעשות עם זה?
תודה רבה
שוב ערב טוב,
ניתן להציג בפני המעסיק את הוראות החוק.
ככל שיעמוד על דרישתו ניתן לפנות לעו"ד לקבלת ייצוג מול המעסיק.
בברכה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר