לעו"ד אורנה שמריהו
העתקתי מאחד האתרים באינטרנט תסכלי בסעיף ה'
ג. סיבות אחרות המצדיקות התפטרות עקב העתקת מקום מגוריו של העובד –
סעיף 8(3) לחוק קובע שורה של מקרים נוספים בהם התפטרות עובד עקב מעבר מגורים תיחשב בפיטורים. מקרים אלה הינם: (א) העתקת מקום מגורים עקב העברה בתפקיד של בן-זוגו של העובד המשרת בשירות צבאי על פי התחייבות לשירות קבע, והמרחק בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא 40 ק"מ לפחות ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם. (ב) העתקת מקום מגורים למקום התנחלות או היאחזות שאישרו לענין זה שר הבטחון ושר החקלאות ומגורים באותו מקום לפחות שישה חדשים רצופים. (ג) העתקת מקום מגורים עקב העברה בתפקיד של בן-זוגו של העובד המשרת במשטרת ישראל או בשירות בתי הסוהר, והמרחק בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא 40 ק"מ לפחות ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם. (ד) העתקת מקום מגורים עקב הצטרפותו של העובד לבן-זוג היוצא לתקופה העולה על שישה חדשים לחוץ לארץ בשליחות המדינה או מוסדות אחרים שנקבעו בתקנות, ובתנאי שהמעביד סירב לאשר לעובד חופשה שלא בשכר לתקופת השליחות. תשלום פיצויי פיטורים לעובדת.- (ה) העתקת מקום מגורים עקב גירושיו של העובד והעתקת מקום מגוריו ליישוב בישראל המרוחק 40 ק"מ לפחות ממקום מגוריו הקודם, ובלבד שגר בישוב כאמור ששה חדשים לפחות. בתי הדין פירשו באופן ליברלי את הדרישה במקרה זה, וכך, גם כאשר חלפה תקופה ארוכה בין אקט הגירושין לבין ארוע ההתפטרות, הכיר בית הדין בקשר הסיבתי המצדיק תשלום פיצויי פיטורים לעובדת.
שנה את כתובת המגורים בתעודת הזהות.
שלח מכתב דרישה למעסיק, ודרוש תשלום פיצויי פיטורים.
במידה ולא ישלם לך, לאחר 6 חודשים, הנך יכול להגיש תביעה.
בנושא האבטלה - גש לביטוח לאומי במקום מגוריך החדש, ציין כי התפטרת לרגל מעבר דירה ואולי זה יזכה אותך בדמי אבטלה.למרות שנראה לי שסביר שכן.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
